Royal Russell School e основано през 1853 г. и се гордее с дългогодишната си академична традиция и с постиженията на своите възпитаници. Патрон на училището е английската кралица, която го посещава по различни поводи.

Кампусът заема 45 хектара зелени площи и съчетава по очарователен начин внушителна старинна архитектура и супер модерни условия за обучение.

Училището се намира в Кройдън, квартал в южен Лондон, на 30 минути от центъра на английската столица и на 1 час от международните летища Хийтроу и Гатуик.

На разположение на учениците са музикален център, център по дизайн и технологии, студио по изкуствата. Богатата библиотека с 11000 тома литература се помещава в сградата „Кралица Елизабет ІІ”, открита от самата кралица през 2003 година. Извънкласните дейности са разнообразни. На разположение на учениците са множество клубове – компютърен, по изкуствата, по шах, астрономия, по драма, мандарин клуб, италиански клуб, хор и много други.

Училището разполага с няколко общежития, отделно за момичета и момчета, където учениците живеят в уютна и комфортна среда. По-малките са настанени в просторни стаи с 4-6 легла, а по-големите - в единични или двойни стаи. В общежитията има и стаи за отдих и развлечения, снабдени са с компютри, маси за билярд и тенис на маса, забавни игри, телевизор и видео.

Общежитията са в непосредствена близост до учебните сгради и до всички спортни съоръжения,чрез които се предоставят възможности за практикуване на различни спортове: плуване, аеробика, гимнастика, голф, хокей на трева, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон, стрелба с лък, крикет, джудо, нетбол, софтбол, волейбол.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Английски език и литература, френски, испански, история, биология, химия, физика, математика, бизнес, арт и дизайн, музика, правителство и политика, медийни науки, фотография, религиозни науки и психология, икономика, дизайн и технологии, геология, спорт и много други.

Стипендии:

До 10% за академични постижения, музика и спорт.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Royal Russell School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com