St. Clare’s Oxford предлага на своите възпитаници от цял свят първокласно образование в Оксфорд, един от най-интересните градове в цяла Европа. Училището е създадено през 1953 г. с мисията да допринесе в сферата на образованието на световно ниво. То е готово да посреща ученици и преподаватели от всички националности, които едновременно да допринесат за обучението в общността. Колежът се намира в покрайнините на Оксфорд - една от световните интелектуални столици и само на 50 мили разстояние от летище Хийтроу.

St. Clare’s се гордее с резултатите на своите ученици - средният успех на завършващите е 35 точки, като ежегодно поне двама постигат максималния брой от 45 точки. Училището използва като база 27 красиви викториански сгради, оформени в два кампуса. В него има специализирани музикални кабинети, спортни съоръжения, игрища и басейн. Разполага с голяма библиотека с над 35 000 тома книги. Предлага настаняване на своите ученици в 19 къщи, които са разпределени пропорционално между различните възрастови групи. За модернизиране на материалната база училището е вложило около 1.5 милиона британски лири.

Учебни програми

  • One year Pre-IB course
  • IB Diploma
  • Foundation course
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски, френски, испански, немски, руски, математика, физика, химия, биология, бизнес науки и икономика, изкуство и фотография, визуални изкуства, спорт

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com