Училището е основано от английската кралица Виктория през 1853 година в чест на една от най-великите личности на английската армия – дюкът на Уелингтън. Всички в училището изпитват дълбоко чувство на привилегия че живеят и учат в него. Сградите в кампуса се отличават с уникална барокова архитектура и са дело на един от най-известните архитекти на своето време Джон Шоу.

Wellington College комбинира най-добрите традиции и ценности на миналото с енергията и амбицията на настоящето. Преподавателите използват всички възможности за отваряне на сърцата и умовете на учениците, развивайки цялостно личността им. Работят със страст, ентусиазъм и въображение, развивайки индивидуалните потребности, силните страни и талантите на всеки ученик . Всичко това е довело до изключителните резултати на учениците и класирането на училището сред най-добрите пансионатни училища на Англия. Училището е изключително селективно и процеса на кандидатстване започва поне две години по- рано.
За извънкласна дейност съществуват многобройни клубове по интереси. Най- популярни сред учениците са тези по готварство, правене на филми, катерене, критическо писане, дебати, алпинизъм, фотография и много други.

Училището разполага с много впечатляващи спортни съоръжения: над 20 тенис корта, 13 игрища за крикет, 5 игрища за нетбол, 15 игрища за ръгби, модерна спортна зала, игрища за футбол, волейбол, баскетбол и голф. Отборите заемат редица призови места на националните шампионати.

Wellington College разполага с 11 общежития за момчета и 6 – за момичета. Всички разполагат с необходимите удобства въпреки, че се различават по големина.

Учебни програми:

GCSE
A Level
IB

Изучавани предмети:

Изкуство, драма, биология, бизнес, химия, английски, дизайн и технология, гръцки, латински, музика, философия и религия, история, история на изкуството, класически цивилизации, политика, физика, икономика, френски, испански, немски и др.

Стипендии:

Ежегодни академични, а така също стипендии за музикални, спортни или в областта на изкуствата.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Wellington College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com