Училището Wellington College е основано от английската кралица Виктория през 1853 г., в чест на една от най-великите личности на английската армия - дюкът на Уелингтън. Всички в училището чувстват като особена привилегия факта, че живеят и учат в него. Сградите в кампуса се отличават с уникална барокова архитектура и са дело на един от най-известните архитекти на своето време Джон Шоу.

Wellington College комбинира най-добрите традиции и ценности на миналото с енергията и амбицията на настоящето. Преподавателите използват всички възможности за отваряне на сърцата и умовете на учениците, развивайки цялостно личността им. Работят със страст, ентусиазъм и въображение, развивайки индивидуалните потребности, силните страни и талантите на всеки ученик. Всичко това е довело до изключителните резултати на учениците и класирането на училището сред най-добрите пансионатни училища на Англия. Училището е изключително селективно и процесът на кандидатстване започва поне две години по-рано. За извънкласна дейност съществуват многобройни клубове по интереси. Най-популярни сред учениците са тези по готварство, правене на филми, катерене, критично писане, дебати, алпинизъм, фотография и др.

Училището разполага с много впечатляващи спортни съоръжения: над 20 тенис корта, 13 игрища за крикет, 5 игрища за нетбол, 15 игрища за ръгби, модерна спортна зала, игрища за футбол, волейбол, баскетбол и голф. Отборите заемат редица призови места на националните шампионати. Wellington College разполага с 11 общежития за момчета и 6 за момичета. Всички разполагат с необходимите удобства, въпреки че се различават по големина.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB

Изучавани предмети

  • Изкуство, драма, биология, бизнес, химия, английски, дизайн и технология, гръцки, латински, музика, философия и религия, история, история на изкуството, класически цивилизации, политика, физика, икономика, френски, испански, немски и др.

Стипендии

  • Ежегодни академични стипендии, а също така и музикални, спортни или в областта на изкуствата

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com