Училището е основано през 1593 година от френски монаси от йезуитския  орден. Най-ранните доказателства за съществуването на сградите на училището са от 1372 година. През годините училището се е  променяло и разширявало, за да се превърне в съвремието в една от най-големите обитавани сгради в Европа. Разположено е сред прекрасна английска природа, на 70 км. северно от Манчестър.

Учениците разполагат с библиотека с над 50 000 тома книги и ръкописи, някои от които датиращи от 10 век. Библиотеката спокойно съперничи на колекциите на множество университети. Училището предлага на своите ученици отлично образование и ги подготвя за успешен и пълноценен живат в съвременния свят. Програмата им дава възможност да изследват и развиват цялостно своите таланти. В Stonyhurst  функционират множество клубове – филмов клуб, по роботика, морски, фехтовка, шах, дебати и много други извън училищни дейности – класическо пеене, фристай балет и улични танци, драма, струнен оркестър, занимания с флейта и кларнет .

Специално място е отделено на спорта. Училището предлага спорни занимания на своите ученици в закрит плувен басейн, спортна зала, игрища за ръгби, крикет, голф, тенис, волейбол и баскетбол, бадминтон, езда, гмуркане, футбол, атлетика и други.

За настаняването на учениците са изградени пет къщи за момчета и две за момичета. По-малките ученици са в стаи до 4 човека, а големите живеят в самостоятелни стаи. В най-скоро време училището ще открие нова къща за настаняване с 40 стаи, всяка от които със самостоятелна баня.

Учебни програми

GCSE
Pre IB
A Level
IB
Summer course

Изучавани предмети

Английски и английска литература, математика, бизнес, икономика, дизайн и технологии, физика, химия, биология, политика, география, история, драма, немски, френски, испански, италиански, мандарин.

Стипендии

Училището предоставя на талантливи ученици академични, музикални и комбинирани стипендии в размер от 10 да 50% от годишната такса.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Stonyhurst  College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление Средно образование в чужбина: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com