Училището Stonyhurst е основано през 1593 г. от френски монаси от Йезуитския орден. Най-ранните доказателства за съществуването на сградите на училището са от 1372 г. През годините училището се е променяло и разширявало, за да се превърне в съвремието в една от най-големите обитавани сгради в Европа. Разположено е сред прекрасна английска природа на 70 километра северно от Манчестър.

Учениците разполагат с библиотека с над 50 000 тома книги и ръкописи, някои от които датиращи от 10 век. Библиотеката спокойно съперничи на колекциите на множество университети. Училището предлага на своите ученици отлично образование и ги подготвя за успешен и пълноценен живат в съвременния свят. Програмата им дава възможност да изследват и развиват цялостно своите таланти. В Stonyhurst функционират множество клубове - филмов, по роботика, морски, по фехтовка, по шах, по дебати и много други извън училищни дейности - класическо пеене, фрийстайл балет и улични танци, драма, струнен оркестър, занимания с флейта и кларнет.

Специално място е отделено на спорта. Училището предлага спорни занимания на своите ученици в закрит плувен басейн, спортна зала, игрища за ръгби, крикет, голф, тенис, волейбол и баскетбол, бадминтон, езда, гмуркане, футбол, атлетика и други. За настаняването на учениците са изградени пет къщи за момчета и две за момичета. По-малките ученици са в стаи до 4 човека, а големите живеят в самостоятелни стаи. В най-скоро време училището ще открие нова къща за настаняване с 40 стаи, всяка от които със самостоятелна баня.

Учебни програми

  • GCSE
  • Pre-IB
  • A-Level
  • IB
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски и английска литература, математика, бизнес, икономика, дизайн и технологии, физика, химия, биология, политика, география, история, драма, немски, френски, испански, италиански, мандарин.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com