Brentwood School e училище с над 500-годишна история, устояло на превратите на времето. Със своето мото „Добродетели, обучение и обноски” Brentwood School се е доказало като лидер в английското средно образование. Училището е разположено в източната част на централна Англия, само на половин час от Лондон. В него се обучват над 1 000 ученика, като около 150 от тях са настанени в пансиона на училището.

 

Богатата учебна програма включва възможности за изучаване на различни предмети. Преподава се с ентусиазъм, който успява да зарази децата и да им вдъхне кураж да преследват целите и мечтите си. Качеството на връзката между преподавател и ученик е ключът към успеха в училищната общност.

Brentwood School е училищe с отлична спортна инфраструктура и модерни спортни постижения. На разположение на учениците са огромни спортни игрища и спортен център, в който има 25-метров плувен басейн, фитнес, гимнастически салон, танцово студио, зала по фехтовка и зала по скоуш. Сред арсенала от практикувани спортове са: стрелба с лък, бадминтон, шах, баскетбол, футбол, ръгби, крикет, фехтовка, езда, скоуш, карате, водна топка, тенис и др.

Учениците живеят в модерно обзаведени къщи, разположени сред просторни зелени площи. Настанени са по двама или трима ученика в стая, в зависимост от възрастта им и са разделени в две къщи - за момичета и за момчета. Всяка къща има голяма обща стая, обзаведена с всичко необходимо, за да осигури комфорта, забавлението и отдиха на децата. Английските ученици споделят, че са избрали да бъдат настанени в пансион заради множеството активности и занимания, които не им позволяват никога да усещат скука или липсата на семейния уют.

Учебни програми

  • GCSE
  • IGCSE
  • A-Level
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, икономика, компютърни науки, география, история, биология, химия, физика, астрономия, философия, гръцки, латински, история на Древна Гърция и Древен Рим и много други. В училището се насърчава владеенето на повече от 2 чужди езика и се прави всичко възможно да се осигурят преподаватели дори за по-рядко търсени езици, сред които китайски, латвийски и хинди.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com