Brentwood School e училище с над 500 годишна история, устояло на превратностите на времето. Със своето мото „Добродетели, обучение и обноски” Brentwood School се е доказало като лидер в английското средно образование.
Училището е разположено в източната част на Централна Англия, само на половин час от Лондон. В него се обучват над 1000 ченика, като около 150 от тях са настанени в пансиона на училището.

Богата учебна програма включва възможности за изучавани на различни предмети. Преподава се с ентусиазъм, който успява да зарази децата и да им вдъхне кураж да преследват целите и мечтите си. Качеството на връзката между преподавател и ученик е ключа към успеха в училищната общност.

Brentwood School е училищe с отлична спортна инфраструктура и високи спортни постижения. На разположение на учениците са огромни спортни игрища и спортен център, в който има 25 метров плувен басейн, фитнес, гимнастически салон, танцово студио, зала по фехтовка и зала по скоуш. Сред арсенала от практикувани спортове са: стрелба с лък, бадминтон, шах, баскетбол, футбол, ръгби, крикет, фехтовка, езда, скоуш, карате, водна топка, тенис и мн. други.

Учениците живеят в модерно обзаведени къщи, разположени сред просторни зелени площи. Настанени са по 2 или 3 в стая, в заивисимост от възрастта им и разделени в две къщи – за момичета и за момчета. Всяка къща има голяма обща стая, обзаведена с всичко необходимо, за да осигури комфорта, забавлението и отдиха на децата. Английските ученици споделят, че са избрали да бъдат настанени в пансион заради множеството активности и занимания, които не им позволяват никога да усещат скука или липсата на семейния уют.

Учебни програми

GCSE
IGCSE
A Level
IB

Изучавани предмети

Английски език, английска литература, математика, икономика, компютърни науки, география, история, биология, химия, физика, астрономия, философия, гръцки, латински, история на Древна Гърция и Древен Рим  и много други. В училището се насърчава владеенето на повече от 2 чужди езика и се прави всичко възможно да се осигурят преподаватели дори за по-рядко търсени езици, сред които китайски, латвийски и хинди.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com