Училището Royal Hospital School отваря врати през 1712 г. в Гринуич, Лондон за деца на служители на военноморските сили на Англия. През 1933 г. се мести в сегашната си база в Suffolk на площ от 200 акра земя. Разположено е на 7 мили от Ипсуич и на 100 мили от летище Хийтроу.

В съвремието училището е под патронажа на британското кралско семейство. Royal Hospital School е чудесен пример за успешното съчетание на академичните традиции и технологичните информационни нововъведения като част от учебната програма. Изграденият дух в училището и неговият академизъм дават възможност на всеки ученик да развие своите таланти. Това се постига с помощта на най-добрите английски традиции в областта на средното образование. Библиотеката на училището е изключително богата.

Изкуствата са много важна част от училищния живот - музиката, драмата, театъра и танците са сред любимите занимания на учениците. Спортовете ръгби и крикет са традиционни за училището. За спорт има изградена отлична материална база, даваща възможност за практикуване на над 20 вида спорт. Клубовете по астрономия, фотография, балет, бридж и още много други заемат достойно място в живота на училището. Настаняването е в отделни къщи - 6 за момчетата и 4 за момичета. Във всяка от къщите има стаи както за подготовка със съвременно оборудване и постоянна интернет връзка, така и места за отдих с тенис маси и съоръжения за снукър, DVD и телевизия.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, науки - физика, химия, биология, съвременни езици - френски, испански и немски, история и латински, география, съвременни  информационни технологии, изкуство и спорт

Стипендии

  • Училището предлага академични стипендия, стипендии за изявени ученици в областта на изкуствата и спорта

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com