Училището отваря врати през 1712г. в Гринуич, Лондон за деца на служители на военноморските сили на Англия . През 1933г. се мести в сегашната си база в  Suffolk на площ от 200 акра земя. Разположено е на 7 мили от Ипсуич и на 100мили от летище Хитроу.

В съвремието училището е под патронажа на британското кралско семейство.

Royal Hospital School е чудесен пример за успешното съчетание на академичните традиции и технологичните информационни нововъведения, като част от учебната програма. Изградения дух в училището и неговият академизъм дават възможност на всеки ученик да развие своите таланти . Това се постига с помощта на най-добрите английски традиции в областта на средното образование. Библиотеката на училището е изключително богата.

Изкуствата са много важна част от училищния живот – музиката, драмата, театъра и танците са сред любимите занимания на учениците.
Спортовете ръгби и крикет са традиционни за училището. За спорт има изградена отлична материална база, даваща възможност за практикуване на над 20 вида спорт. Клубовете по астрономия, фотография, балет, бридж и още много други заемат достойно място в живота на училището.

Настаняването е в отделни къщи – 6 за момчетата и 4 за момичета. Във всяка от къщите има стаи както за подготовка със съвременно оборудване като постоянна интернет връзка, така и места за отдих с тенис маси и съоръжения за снукър, DVD и телевизия.

Учебни програми:

  • GCSE
  • A Level

Изучавани предмети:

Английски език, математика, науки -  физика, химия, биология, съвременни езици – френски, испански и немски, история и латински, география, съвременни  информационни технологии, изкуство и спорт.

Стипендии:

Училището предлага академични стипендия, стипендии за изявени ученици в областта на изкуствата и спорта.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Royal Hospital School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com