Излязло като от приказките, английското пансионатно училище Rendcomb College се намира в Cotswold Village, където великолепната английска природа и богата история на това място се сливат в едно. Колежът датира от далечната 1920 година, когато видния политически деятел на Англия сър Фредерик Уилс положил основите на сигурно и перспективно място за обучение на млади момчета. В началото училището отворило врати за 12 момчета, но с годините се натрупал опита и престижа и през 1972 в Rendcomb започнали да се приемат и момичета.

Днес училището продължава да бъде смесено, а семейната среда, която осигурява стимулира учениците да творят, спортуват и да показват завидни академични резултати. Общо учениците са не повече от 400 от 3 годишни до 18. На внушителната площ от 230 акра се разположени кампусът, учебните сгради, 4 тенис игрища, напълно реновираните студия по сценични изкуства, както и театрална зала с вместимост 350 места. Изключително внимание се обръща на спорта и за това училището е инвестирало в много добрите спортни съоръжения – 6 ръгби/лакрос игрища, 5 крикет игрища, трасе за дисциплините от леката атлетика, салони за волейбол, баскетбол и скоуш, стена за катерене, фитнес зала, плувен басейн. Във всеки един от практикуваните спортове – волейбол, футбол, ръгби, тенис, плуване, лека атлетика и много други – отборите показват завидни постижения и редовно пътуват по международни състезания в Дубай, Барбадос, Германия, Малта, Испания и други.
За успешното израстване и усъвършенстване на учениците има създадени много клубове и извънкласни дейности. Освен множеството спортове, учениците могат да се запишат в клуб по дебати, фотография, да се научат да свирят на инструмент, да се занимават с градинарство, ръчна изработка на предмети и дори да практикуват военен фитнес. Посредством насърчаването на тяхната креативност и работа в екип, учениците се подготвят и за живота извън училището.
Къщите за настаняване са 4. Учениците се разпределят в тях по пол и възраст. По-малките живеят от по 2-3 деца в стая, докато учениците от Sixth form имат възможност дори да бъдат сами в стая.

Учебни програми

GCSE / IGCSE
A Level

Изучавани предмети

Изкуство, драма, география, история, биология, химия, физика, математика, английски и литература, испански, немски, музика и тон- режисура, туризъм, фотография, психология, икономика, компютърни науки.

Стипендии

За талантливите ученици училището предлага академични стипендии, а така също спортни, стипендии за музика, изкуство и драма.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Rendcomb College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com