Училището St. Edmunds'School е основано през 1749 г. и първоначално възниква като училище за момчета под името Clergy Orphan Boys’ School в Мидълсекс. По-късно, през 1855 г., се премества в Кентърбъри на мястото, където е и в момента. През 1897 г. е преименувано на St. Edmund’s School.

Днес в училището се обучават повече от 500 деца от Великобритания и цял свят. В училището получават образованието си и децата от известния хор към катедралата в Кентърбъри. Водещ принцип в обучението им е да бъдат насърчени да дадат най-доброто от себе си, за да могат в бъдеще да се превърнат в успешни млади хора - в професионален и личен план. Кампусът на училището се намира в покрайнините на Кентърбъри и предлага сигурна и спокойна среда на учениците. Старинните му сгради впечатляват с красивата си архитектура.

Децата се настаняват в пансионатни къщи съобразно пола и възрастта си. Най-малките - между 8 и 13 г. се настаняват в стаи с повече легла, по-големите ученици - между 13 и 18 г. в двойни или единични стаи. Във всяка пансионатна къща има служители, които се грижат за децата денонощно. През уикендите и свободното от занятия време учениците могат да избират различни занимания или екскурзии като извънкласни дейности. Учениците в St. Edmund’s School могат да практикуват различни видове спорт: тенис, футбол, крикет, баскетбол, волейбол. Училището разполага с 25-метров плувен басейн, просторни спортни зали и много зелени площи.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, религиозни науки, компютри, изкуство, испански,  арабски, латински, бизнес науки, музика и музикална технология, философия и етика, класически цивилизации, висша математика, психология, филмови науки и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com