Училището е  основано през 1749г и първоначално възниква като училище за момчета под името Clergy Orphan Boys’ School  в Мидълсекс. По-късно, през 1855г, се премества в Кентърбъри на мястото, където е и в момента. През 1897г. е преименувано на St. Edmund’s School.

Днес в училището се обучават повече от 500 деца от Великобритания и от цял свят. В училището получават образованието си и децата от известния хор към катедралата в Кентърбъри. Водещ принцип в обучението им е да бъдат насърчени да дадат най-доброто от себе си, за да могат в бъдеще да се превърнат в успешни млади хора – в професионален и личен план. Кампусът на училището се намира в покрайнините на Кентърбъри и предлага сигурна и спокойна среда на учениците. Старинните му сгради впечатляват с красивата си архитектура.

Децата се настаняват в пансионатни къщи, съобразно  пола и възрастта си. Най-малките – между 8 и 13 г се настаняват в стаи с повече легла, докато по-големите ученици – между 13 и 18г в двойни или единични стаи. Във всяка пансионатна къща има служители, които се грижат за децата денонощно. През уикендите и свободното от учене време учениците могат да избират различни занимания или екскурзии като извънкласни дейности.

Учениците в St. Edmund’s School могат да практикуват различни видове спорт: тенис, футбол, крикет, баскетбол, волейбол. Училището разполага с 25 метров плувен басейн, просторни спортни зали и много зелени площи.

Учебни програми:

  • GCSE
  • A Level

Изучавани предмети:

Английски език, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, религиозни науки, компютри, изкуство, испански,  арабски, латински, бизнес науки, музика и музикална технология, философия и етика, класически цивилизации, висша математика, психология, филмови науки и др.

Стипендии:

До 50%  от годишната такса академични, спортни и музикални стипендии.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com