Основано през 1879 г., St Lawrence College предоставя първокласно образование за момчета и момичета от 3 до 18 години. Разположено на брега на Кент, на пешеходно разстояние от морето, училището разполага с безопасен, просторен кампус, в който се обучават както местни английски ученици, така и деца, идващи от цял свят.

Днес в St Lawrence College се обучават около 625 ученика. Простира се на 45 акра площ и впечатлява с красивите си старинни сгради и модерни съоръжения, с просторните си зелени площи и спокойната си атмосфера. Училището предлага на учениците си светли класни стаи, театрален салон с 500 места, библиотека, студио за дизайн и технологии, център за науки и др. Спортните му съоръжения включват игрища за футбол, хокей, площадки за баскетбол, волейбол, нетбол, тенис кортове, закрит плувен басейн и др.

Настаняването е в пансионатни къщи. По-малките ученици се настаняват в стаи с по 2 до 5 легла, а по-големите в единични или двойни стаи със самостоятелна баня и тоалетна. Във всяка къща има кухня, както и служител на училището, който постоянно се грижи за децата. В кампуса на училището има и денонощен медицински център.

Учебни програми

  • GCSE 
  • A-Level

Награди

  • През 2023 г. St Lawrence College получава признание в класацията на „Водещите в света пансионатни училища„ на Fortune (World's Leading Boarding Schools by Fortune)
  • Победител в категория най-подхранващото независимо училище за съвместно обучение в Кент от Lux Life 2023 г. (Most Nurturing Co-Educational Independent School in Kent by Lux Life 2023)
  • В краткия списък в категорията „Благополучие на учениците за независими училища на годината“ за 2023 г. (Independent Schools of the Year)
  • Носител на отличие във всички области от Инспектората на независимите училища след инспекцията от месец март 2023 г. (ISI - Independent Schools Inspectorate) 

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес науки, компютри, изкуство, испански, музика и др.

Стипендии

  • Ежегодни академични, спортни стипендии и стипендии по изкуствата.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com