Училището е основано през 1879г. и първоначално се помещавало в имението  Dane Park House под името South East College. В самото начало имало само 5 ученика, но няколко години по-късно, през 1884 с откриването на нова училищна сграда те достигнали 125.

Днес St. Lawrence College обучава около 500 деца на възраст между 3 и 18г от различни националности. Кампусът му се намира в графство Кент, югоизточна Англия, в крайморското градче Рамсгейт. Простира се на 45 акра площ и впечатлява с красивите си старинни сгради и модерни съоръжения, с просторните си зелени площи и спокойната си атмосфера. Училището предлага на учениците си светли класни стаи, театрален салон с 500 места, библиотека, студио за дизайн и технологии, център за науки и др. Спортните му съоръжения включват игрища за футбол, хокей, площадки за баскетбол, волейбол, нетбол, тенис кортове, закрит плувен басейн и др.

Настаняването е в пансионатни къщи. По-малките ученици се настаняват в стаи с по 2 до 5 легла, а по-големите в единични или двойни стаи със самостоятелна баня и тоалетна. Във всяка къща има кухня, както и служител на училището, който постоянно се грижи за децата. В кампуса на училището има и денонощен Медицински център.

Учебни програми:

  • GCSE 
  • A Level

Изучавани предмети:

Английски език, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес науки, компютри, изкуство, испански, музика и др.

Стипендии: 

Ежегодни академични , спортни и по изкуствата стипендии.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com