Заслужава си да се отбележи, когато едно училище съществува повече от 400 години и през вековете винаги е било активно и не е спирало да се развива. Създадено през далечната 1571 г. от местни търговци, Burford School отваря врати първоначално само за момчета под патронажа на кралица Елизабет I. Едва през 1924 г. е осъществен първият прием на момичета и от тогава училището е смесено. Днес това е едно от най-добрите държавни пансионатни училища във Великобритания. Има множество нови сгради, разположени на площ от 36 акра земя, а оригиналната му сграда от основаването остава част от пансиона на училището.

Девизът на училището е: „Учим учениците как да мислят, а не какво да мислят”.

В училището се обучават талантливи и високо мотивирани деца, а също така и ученици с международен произход, които обогатяват и разнообразяват общността на Burford School. За всички тях е осигурена среда, в която да развият своя потенциал и да формират своя характер. Отличните резултати от националните матури във Великобритания говорят за високия академизъм в училището. Създадените клубове по изкуства, математика, инженерство, графика, музикална композиция и множество спортни такива помагат на учениците да развият максимално своите таланти. Особено впечатляващ е клубът по драматично изкуство, където учениците се запознават с всички аспекти на това изкуство – осветление, звук, костюми, грим, декор и, разбира се, изпълнителско изкуство. Отличните спортни съоръжения са предназначени за развитие на лека атлетика, езда, крикет, нетбол, тенис, баскетбол и много други спортове.

Къщи за настаняване е имало от самото създаване на училището. Днес те са модернизирани и са общо 4 на брой, разделени за момичета и момчета. Къщите за настаняване имат много силна историческа връзка с училището. Жълтата къща носи името на графа на Фолкланд, благодетел на училището; червената – на графа на Уорик, също благодетел; а зелената - името на търговеца от Бърфорд - г-н Саймън Уисдъм, признат за основател на училището.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, изкуство, музика, драма и театрално изкуство, физика, химия, биология, география, история, психология, математика, немски, френски, испански, политология, етика и философия, компютърни науки, социология, спорт.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com