Заслужава си да се отбележи, когато едно училище съществува повече от 400 години и през вековете винаги е било активно и не е спирало да се развива.
Създадено през далечната 1571 от местни търговци, Burford School отваря врати първоначално само за момчета под патронажа на кралица Елизабет I. Едва през 1924 г е осъществен първия прием на момичета и от тогава училището е смесено. Днес това е едно от най-добрите държавни пансионатни училища във Великобритания. Има множество нови сгради, разположени на площ от 36 акра земя, а оригиналната му сграда от основаването остава част от пансиона на училището.

Девиза на училището е: „Учим учениците как да мислят, а не какво да мислят”.

В училището се обучават талантливи и високо мотивирани деца, а така също и ученици с международен произход, които обогатяват и разнообразяват общността на Burford School . За всички тях е осигурена среда да развият своя потенциал и да формират своя характер. Отличните резултати от националните матури на Великобритания говорят за високия академизъм в училището. Създадените клубове по изкуствата, математика, инженерство, графика, музикална композиция и множество спортни такива помагат на учениците да развият максимално своя талант. Особено впечатляващ е клуба по драматично изкуство, където учениците се запознават с всички аспекти на това изкуство – осветление, звук, костюми, грим, декор и разбира се изпълнителско изкуство. Отличните спортни съоръжения са предназначени за развитие на леката атлетика, ездата, крикета, нетбола, тениса баскетбола и много други спортове.

Къщи за настаняване е имало от самото създаване на училището. Днес те са модернизирани и са общо 4 на брой, разделени за момичета и момчета. Къщите за настаняване имат много силна историческа връзка с училището. Жълтата къща носи името на графа на Фолкланд, благодетел на училището; червената – на графа на Уорик, също благодетел; а зелената – името на търговеца от Бърфорд г-н Саймън Уисдъм, признат за основател на училището.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

английски език, английска литература, изкуство, музика, драма и театрално изкуство, физика, химия, биология, география, история, психология, математика, немски, френски, испански, политология, етика и философия, компютърни науки, социология, спорт.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Burford School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com