Shaftesbury School е едно от 38-те държавни училища в Англия, предлагащо пансион за настаняване на своите ученици. Историята му прилича на тази на много от училищата, основани преди векове и устояли на перипетиите на времето, изграждайки силна академична общност и оставяйки зад себе си високи резултати. Училището е основано през 1718 година, а пансиона в него съществува от 1898 година.
Училището от край време се гордее с ядрото от ценности, които е установило в своята общност, а именно : Вдъхновение, Действие, Постижение! Схемата за успех в Шафтсбъри е ясна и тя залага на активното въвличане на учениците в училищния живот и в пансионатната грижа.

Училищното ръководство смята, че обучението не е и не бива да е само в класните стаи и над учебниците. То залага изключително много на интерактивни методи на обучение, сред които и многобройни извънкласни активности – обмен с испански училища, посещение на знаменити бойни полета от Втората световна война, вечери на талантите, посещение на музеи и галерии. Училището разполага с модерни лаборатории, арт студио и съвременна компютърна зала. Заниманията по театрално изкуство се провеждат в отделна сграда.
В училищния парк има отлични игрища за футбол и крикет, стена за катерене, зала за танци и закрит спортен салон. Момчетата и момичетата могат да спортуват баскетбол, тенис, футбол, плуване, ръгби и много други спортове.
Децата се настаняват в 4 къщи, всяка от които носи името на олимпийски шампион – Thompson, Redgrave, Owens, Sanderson. По- големите ученици са ментори на по-малките и им помагат в адаптирането към новата среда. Над 100 са учениците, настанени в къщите към пансиона. Помещенията разполагат с 2, 3 и 4 легла. На разположение на учениците от последните класове има крило с 24 самостоятелни стаи.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Драма и изкуство, технология и дизайн, английски, английска литература,  испански, френски, история, география, химия, биология, физика, математика, спорт, религия, музика, информатика и информационни технологии и други.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Shaftesbury School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com