Shaftesbury School е едно от 38-те държавни училища в Англия, предлагащо пансион за настаняване на своите ученици. Историята му прилича на тази на много от училищата, основани преди векове и устояли на перипетиите на времето, изграждайки силна академична общност и оставяйки зад себе си високи резултати. Училището е основано през 1718 г, а пансионът в него съществува от 1898 г. Училището открай време се гордее с ядрото от ценности, които е установило в своята общност, а именно: "Вдъхновение, Действие, Постижение!". Схемата за успех в Shaftestbury е ясна и тя залага на активното въвличане на учениците в училищния живот и в пансионатната грижа.

Училищното ръководство смята, че обучението не е, и не бива да бъде само в класните стаи и над учебниците. То залага изключително много на интерактивни методи на обучение, сред които и многобройни извънкласни активности - обмен с испански училища, посещение на знаменити бойни полета от Втората световна война, вечери на талантите, посещение на музеи и галерии. Училището разполага с модерни лаборатории, арт студио и съвременна компютърна зала. Заниманията по театрално изкуство се провеждат в отделна сграда.

В училищния парк има отлични игрища за футбол и крикет, стена за катерене, зала за танци и закрит спортен салон. Момчетата и момичетата могат да спортуват баскетбол, тенис, футбол, плуване, ръгби и много други спортове. Децата се настаняват в 4 къщи, всяка от които носи името на олимпийски шампиони - Thompson, Redgrave, Owens, Sanderson. По-големите ученици са ментори на по-малките и им помагат в адаптирането към новата среда. Над 100 са учениците настанени в къщите към пансиона. Помещенията разполагат с 2, 3 и 4 легла. На разположение на учениците от последните класове има крило с 24 самостоятелни стаи.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Драма и изкуство, технология и дизайн, английски, английска литература, испански, френски, история, география, химия, биология, физика, математика, спорт, религия, музика, информатика и информационни технологии и други.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com