Tettenhal College е традиционно английско пансионатно училище. Основано е през 1863 г. Повече от век и половина поддържа създадените традиции, като в същото време се развива в крак със съвремието. Разположено е в Централна Англия, на 40 минути от Бирмингам.

Училището се гордее с наследството си. Използвания от него подход за съчетаване на традиционните ценности с модерното мислене и нови, оригинални идеи, предоставят най-добрите възможности за успех на неговите ученици. Притежава солидно академично, културно и спортно наследство. Има свободата да избира най-подходящите курсове за своите ученици, да адаптира нови методи и да запазва утвърдени такива в преподавателския подход.

На разположение на учениците е просторна библиотека с над 12 000 тома книги, театрална зала от 19 век, училище по изкуства. Факултета по науките е в нова, модерна сграда, носеща името на бивш ученик на училището - Сър Arthur Harden, носител на Нобелова награда по химия. Спортната база е богата - училището разполага със закрит плувен басейн, спортна зала, крикет павилион, кортове за тенис и нетбол, игрища за футбол и ръгби. Tettenhall разполага с две къщи за настаняване на учениците - едната за момчета, а другата за момичета. В къщите има стаи със собствени бани и тоалетни.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Изкуство и дизайн, биология, бизнес, драма и театрално изкуство, икономика, английска литература, френски, немски, история, география, право, информационни технологии, математика, висша математика, статистика, музика, психология, физика, химия и др.

Стипендии

  • Училището ежегодно предлага академични стипендии, а също така стипендии за изкуство, драма, музика или спорт.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com