Tettenhal College е традиционно английско пансионатно училище. Основано е през 1863 година. Повече от век и половина поддържа създадените традиции, като в същото време се развива в крак със съвремието.
Разположено е в Централна Англия, на 40 минути от Бирмингам.

Училището се гордее с наследството си. Използвания от него подход за съчетаване на традиционните ценности с модерното мислене и нови, оригинални идеи, предоставят най-добрите възможности за успех на неговите ученици. Притежава солидно академично, културно и спортни наследство. Има свободата да избира най-подходящите курсове за своите ученици, да адаптира нови методи и да запазва утвърдени такива в преподавателския подход.

На разположение на учениците е просторна библиотека с над 12000 тома книги, Театрална зала от 19 век, училище по изкуствата. Факултета по науките е в нова, модерна сграда, носеща името на бивш ученик на училището – Сър Arthur Harden,носител н Нобелова награда по химия.

Спортната база е богата – училището разполага със закрит плувен басейн, спортна зала, крикет павилион, кортове за тенис и нетбол, игрища за футбол и ръгби.

Tettenhall разполага с две къщи за настаняване на учениците – едната за момчета, а другата за момичета. В къщите има стаи със собствени бани и тоалетни.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Изкуство и дизайн, биология, бизнес, драма и театрално изкуство, икономика, английска литература, френски, немски, история, география, право, информационни технологии, математика, висша математика, статистика, музика, психология, физика, химия и др.

Стипендии:

Училището предлага ежегодно академични, а така също за изкуство, драма, музика или спорт стипендии.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Tettenhall College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com