21 век безспорно е една от най-вълнуващите ери в човешкото съществуване със своите бързи темпове на изменение, усъвършенстване и глобализация . Ето защо през 2009 година отваря врати ново и модерно държавно пансионатно училище в прекрасен южен район на Великобритания, което да посрещне нуждите на динамично развиващия се свят, да оцени пазара на труда и да създаде небходимите подготвени кадри. Училището е спонсорирано от частното пансионатно училище Wellington College.

Още с построяването се училището участва в архитектурния конкурс „Училище на бъдещето 2009”. Неговите ученици показват конкурентни на частните пансионатни училища във Великобритания резултати на държавните матури по програмите от английското средно образование – GCSE и A Level. В училището се развиват уменията и способностите на всеки, без да се ограничават амбициите, стремежите и мечтите на учениците.
Спортната база е с възможности за практикуване на фитнес, пилатес, тенис,колоездене, футбол, ръгби, плуване,бадминтон, таекуондо и други.
Настаняването е в двете модерни общежития. Момчетата и момичетата се настаняват в стаи от 2, 3 или 4 легла със самостоятелен санитарен възел. Учениците от последните класове са в самостоятелни стаи. Средата е мултикултурна, което спомага децата по-лесно да се адаптират към новата среда и да създадат трайни приятелства.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Математика, физика, география, история, изкуство, английски, английска литература, чужди езици ( френски, немски, испански), социология, етика и философия, фотография, бизнес наука, икономика, свободно време и туризъм, готварство, технологии и обработка на устойчиви материали и др.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в The Wellington Academy ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com