21 век безспорно е една от най-вълнуващите ери в човешкото съществуване със своите бързи темпове на изменение, усъвършенстване и глобализация. Ето защо през 2009 година отваря врати ново и модерно държавно пансионатно училище - The Wellington Academy. Разположено в прекрасен южен район на Великобритания, то е готово да посрещне нуждите на динамично развиващия се свят, да оцени пазара на труда и да създаде небходимите подготвени кадри. Училището е спонсорирано от частното пансионатно училище Wellington College.

Още с построяването си училището участва в архитектурния конкурс „Училище на бъдещето 2009”. Неговите ученици показват конкурентни на частните пансионатни училища във Великобритания резултати на държавните матури по програмите от английското средно образование - GCSE и A-Level. В училището се развиват уменията и способностите на всеки, без да се ограничават амбициите, стремежите и мечтите на учениците. 

Спортната база е с възможности за практикуване на фитнес, пилатес, тенис, колоездене, футбол, ръгби, плуване, бадминтон, таекуондо и др. Настаняването е в две модерни общежития. Момчетата и момичетата се настаняват в стаи от 2, 3 или 4 легла със самостоятелен санитарен възел. Учениците от последните класове са в самостоятелни стаи. Средата е мултикултурна, което спомага децата по-лесно да се адаптират към новия си живот и да създадат трайни приятелства.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Математика, физика, география, история, изкуство, английски, английска литература, чужди езици (френски, немски, испански), социология, етика и философия, фотография, бизнес наука, икономика, свободно време и туризъм, готварство, технологии и обработка на устойчиви материали и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com