Училището се намира в графство Стафордшър, град Канък, западна Англия. Възниква от обединението на две училища - едното основано през 1879 г. за обучението на деца до 11 г., а другото се формира по-късно в дома на композитора Муцио Клементи - Lyncroft House. В него са се обучавали деца до 18 годишна възраст. Училищата се обединяват през 1980 г.  като първоначално името на новосъздаденото училище е Lyncroft House School. През 1996 г. се преименува на Chase Academy, а от 2013 г. училището е известно като Chase Grammar School.

През 2013 г. училището попада сред 100-те водещи училища във Великобритания, класирани според резултатите на учениците от A-Level. Chase Grammar School не е голямо училище, класовете са малки. Предлага на учениците си атмосфера близка до семейната, постоянна грижа и индивидуален подход в обучението.

Децата се настаняват в пансионатни къщи, в единични или двойни стаи. Най-голямата от тях, Lyncroft House, е красиво реставрирана и разполага с 33 стаи. Във всяка пансионатна къща живее служител на училището, който се грижи денонощно за децата. Училището предлага богат избор на спортни занимания: волейбол, футбол, бадминтон, разполага с игрища за футбол, крикет, хокей, както и с тенис кортове. Децата, които имат интерес към изкуствата, могат да посещават часове по музика, театър или да се занимават с танци.

Учебни програми

  • GCSE 
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, френски, немски, италиански, музика, изкуства, бизнес науки и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com