Със своята над 100 годишна история Kent College е сред най-реномираните учебни заведения в югоизточна Англия. С годините се e утвърдило като едно от училищата, предлагащи първокласно образование и отлични условия за всестранното развитие на неговите ученици. Основано е през 1885 година.

Училището е разположено на 80 акра площ в красива природна местност.

Kent College се намира само на няколко минути от центъра на Кентърбъри, известен с многобройните си исторически паметници, и най-вече със забележителната си катедрала. Лондон е на около час и половина път с влак.

Kent College приема деца от над 30 страни и се стреми както да им даде знания, така и да възпита у тях качества и добродетели, които ще ги доведат до успех в живота.

Училището предлага множество възможности за свободното време. Има изградени различни клубове по интереси. Придобивка за училището е собствената ферма, в която се отглеждат животни, а училището печели ежегодни награди на животновъдни изложби. Има музикален център, джаз формация, театрален състав. Предлага на своите ученици отлични условия за спорт – игрища за нетбол, ръгби, хокей на трева, плувен басейн и много др.

Пансиона разполага с четири къщи – по две за момичета и момчета. Децата се настаняват според възрастта и пола си – по-малките в стаи по трима и повече, а по-големите ученици – по два или самостоятелно.

Учебни програми:

GCSE
A Level
IB
International Study Centre

 

Изучавани предмети:

Химия, биология, география, математика, история, английски и съвременни езици- немски, френски, испански, изкуство, икономика и бизнес науки, психология, социология, религия, дизайн и др.

Стипендии:

Академични, по изкуствата и за спортни постижения.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Kent College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.euили в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com