Със своята над 130-годишна история Kent College се нарежда сред най-реномираните учебни заведения в югоизточна Англия. С годините се e утвърдило като едно от училищата, предлагащи първокласно образование и отлични условия за всестранното развитие на неговите ученици. Основано е през 1885 година.

Училището е разположено на 80 акра площ в красива природна местност. Kent College се намира само на няколко минути от центъра на Кентърбъри, известен с многобройните си исторически паметници и най-вече със забележителната си катедрала. Лондон е на около час и половина път с влак. Kent College приема деца от над 30 страни и се стреми както да им даде знания, така и да възпита у тях качества и добродетели, които ще ги доведат до успех в живота.

Училището предлага множество възможности за свободното време. Има изградени различни клубове по интереси. Придобивка за училището е собствената ферма, в която се отглеждат животни, а училището печели ежегодни награди на животновъдни изложби. Има музикален център, джаз формация, театрален състав. Предлага на своите ученици отлични условия за спорт - игрища за нетбол, ръгби, хокей на трева, плувен басейн и др. Пансионът разполага с четири къщи - по две за момичета и момчета. Децата се настаняват според възрастта и пола си - по-малките в стаи по трима и повече, а по-големите ученици - по двама или самостоятелно.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB
  • International Study Centre

Изучавани предмети

  • Химия, биология, география, математика, история, английски и съвременни езици - немски, френски, испански, изкуство, икономика и бизнес науки, психология, социология, религия, дизайн и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com