Ellesmere College е основан през 1884 г. от преподобния Натаниел Уудард и се ползва с репутацията на едно от най-добрите училища в Англия. Първоначално училището е само за момчета, а от 1983 година в него се обучават и момичета. То е част от Woodard Corporation, най-голямата група от независими училища в Обединеното Кралство. Ellesmere College се намира в централна Англия - в графство Шропшайър. Колежът осигурява елитно образование на учениците си и се стреми да изгражда всестранно развити личности с разнообразни интереси и познания в много области.

Училището се намира на 50 минути път от Ливерпуул. Манчестър и Бирмингам са съответно на час и час и половина път, а Лондон на близо два часа път. Добрата инфраструктура осигурява удобни транспортни връзки с останалата част от страната.

Разположен на 60 хектара земя, кампусът на училището предоставя прекрасни възможности за ползотворно ежедневие. Има голяма библиотека, театрална зала с 220 места и студио за изобразително изкуство. Предлагат се различни клубове по интереси. Над 30% от учениците изучават един инструмент и печелят награди от различни конкурси. Новата спортна зала към училището е построена преди 4 години. Вътрешният плувен басейн е 25-метров, а тенис кортовете са шест на брой. Къщите за настаняване са обновени през последните две години. В тях стаите са с 2, 3 или 4 легла.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB Diploma

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, математика, науки – физика, химия, биология; съвременни езици – френски, немски или испански, музика, спорт, изкуство и дизайн, бизнес, драма, висша математика, икономика, правителство и политика, медийни науки, психология, социология

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com