Ellesmere College е основан през 1884 г. от преподобния Натаниел Уудард и се ползва с репутацията на едно от най-добрите училища в Англия. Първоначално училището е само за момчета, а от 1983 година в него се обучават и момичета.То е част от Woodard Corporation, най-голямата група от независими училища в Обединеното Кралство. Ellesmere College се намира в централна Англия - в графство Шропшайър. Колежът осигурява елитно образование за учениците си и се стреми да изгражда всестранно развити личности с разнообразни интереси и познания в много области.

Училището се намира на 50 минути път от Ливерпул. Манчестър и Бирмингам са съответно на час и час и половина, а Лондон на близо два часа път. Добрата инфраструктура осигурява удобни транспортни връзки с останалата част от страната.

Разположен на 60 хектара земя, кампусът на училището предоставя прекрасни възможности за ползотворно ежедневие. Има голяма библиотека, театрална зала с 220 местаи студио за изобразително изкуство.Предлага различни клубове по интереси. Над 30% от учениците изучават един инструмент и печелят награди от различни конкурси.  Новата спортна зала към училището е построена преди 4 години. Вътрешния плувен басейн е 25 метров, а тенис кортовете са шест на брой.

Къщите за настаняване са обновени през последните две години. В тях стаите са с  2, 3 или 4 легла.

Учебни програми:

  • GCSE
  • A Levels
  • IB Diploma

Изучавани предмети:

Английски език и литература, математика, науки – физика, химия, биология; съвременни езици – френски, немски или испански, музика, спортизкество и дизайн, бизнес, драма, висша математика, икономика, правителство и политика, медийни науки, психология, социология. 

Стипендии:

Училището предоставя  на своите възпитаници академични и спортни стипендии, а така също и стипендии за изявени способности в областта на изкуството. Стипендиите са до 50% от учебната такса.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com