Bromsgrove School е едно от най-старите пансионатни училища във Великобритания.Основано е през 1553 година. Сградите му се отличават с прекрасна архитектура и са разположени сред парк с площ 40 хектара. Тук се предлагат отлични условия за обучение, настаняване и спорт. През последните 16 години са инвестирани повече от 20 милиона британски лири в обновления и различни проекти, целящи да подобрят съществуващата инфраструктура. Училището традиционно предлага качествено обучение, като съумява да възпита у децата нужните добродетели и качества, необходими за изграждането на пълноценни личности.

Разположено е в Worcestershire town of Bromsgrove, на 2 часа път от летище Хитроу и на половин час път - 17 мили от Бирмингам.
Предлага на учениците си отлична материална база -лаборатории, компютърни зали, изключително богата библиотека, в която се пазят томове още от годините на създаването му. В Бромсгроув има театрална зала, а така също студия за изобразително изкуство и дизайн.
Училището разполага с едно смесено общежитие, две общежития за момичета и три за момчета. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3-5 легла. По-големите са разпределени в единични или двойни стаи.

Притежава отлична спортна база, която предлага и разнообразие от възможности за практикуване на голф, крикет, хокей на трева, баскетбол, лека атлетика, ръгби, тенис и др.

Учебни програми:

  • GCSE
  • A Level
  • IB Diploma

Изучавани предмети:

Английски език и литература, математика, науки, информационни технологии,  френски, немски, испански, религия, икономика, бизнес, класически цивилизации, драма, графичен дизайн, лaтински, руски, текстил медийни науки и др.

Стипендии:

Присъждат се академични стипендии при показани резултати. Освен тях училището отпуска стипендии за талантливи ученици в областта на музиката и спорта.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Bromsgrove School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu

или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com