Bromsgrove School е едно от най-старите пансионатни училища във Великобритания. Основано е през 1553 г. Сградите му се отличават с прекрасна архитектура и са разположени сред парк с площ 40 хектара. Тук се предлагат отлични условия за обучение, настаняване и спорт. През последните 16 години са инвестирани повече от 20 милиона британски лири в обновления и различни проекти, целящи да подобрят съществуващата инфраструктура. Училището традиционно предлага качествено обучение, като съумява да възпита у децата нужните добродетели и качества, необходими за изграждането на пълноценни личности.

Разположено е в Worcestershire town of Bromsgrove, на 2 часа път от летище Хийтроу и на половин час път (17 мили) от Бирмингам. Предлага на учениците си отлична материална база - лаборатории, компютърни зали, изключително богата библиотека, в която се пазят томове още от годините на създаването му. В Bromsgrove има театрална зала, а също така студия за изобразително изкуство и дизайн. Училището разполага с едно смесено общежитие, две общежития за момичета и три за момчета. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3 до 5 легла. По-големите са разпределени в единични или двойни стаи. Притежава отлична спортна база, която предлага и разнообразие от възможности за практикуване на голф, крикет, хокей на трева, баскетбол, лека атлетика, ръгби, тенис и др.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB Diploma

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, математика, науки, информационни технологии, френски, немски, испански, религия, икономика, бизнес, класически цивилизации, драма, графичен дизайн, лaтински, руски, текстил, медийни науки и др.

Стипендии

  • Присъждат се академични стипендии при показани резултати. Освен тях, училището отпуска стипендии за талантливи ученици в областта на музиката и спорта

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com