Rydal Penrhos School e традиционно британско пансионатно училище, основано в далечната 1880 година.  Намира се в Conwy, на красивия северен бряг на Уелс, и е с удобни комуникации до градовете Манчестър, Ливърпул и Честър. В училището се обучават момчета и момичета от различни държави, на възраст от 11 до 18 години. Настаняването е в подходящо оборудвани къщи в кампуса.

Основният фокус е насочен към академичните успехи и според националните статистики Rydal Penrhos School е едно от най-успешните училища на Острова с 100% А*- C нива в програмата GCSE. Училището предлага и IB и A level в Sixth form с разнообразен избор на предмети в двете програми. Стимулите за всеки етап от обучението не са малко: кариерен тест, съвети за постъпване в университет, срещи с бизнеса, Sixth form лекции и богати програми по драма, изкуство и музика. Насърчават се занимания по традиционни за местните природни дадености спортове – катерене, кану-каяк, плуване, тенис, ръгби и др.

Всички чуждестранни ученици първоначално се оценяват по езикови нива и тогава се насочват към групово обучение, а при необходимост – и към индивидуални занятия. Приемът на ученици в Rydal Penrhos School е след успешно издържани изпити.

Учебни програми:

  • GCSEs
  • A levels
  • IB Diploma
  • Летни програми – свързани със спорт, с по-високи нива на математика, с подготовка за IELTS сертификат, подготовка на завършващите за кандидатстване в университет или работа, курсове по физика, курсове по музика и др.

Изучавани предмети:

Изкуство, Биология, Химия, Технология на дизайна, Драма, Икономика и бизнес науки, Английски език, География, История, Математика, Модерни езици (френски, немски, испански), Музика, Латински език, Класически цивrлизации, Информационни технологии, Лично социално и здравно образование, Психология, Физика, Религиозни науки, Уелски език.

Стипендии:

Предоставят се ежегодни академични стипендии, а така също и стипендии в областта на изкуството, драмата, музиката и спорта.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Rydal Penrhos School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com