Rydal Penrhos School e традиционно британско пансионатно училище, основано през далечната 1880 година. Намира се в Конуи, на красивия северен бряг на Уелс, с удобни комуникации до градовете Манчестър, Ливърпул и Честър. В училището се обучават момчета и момичета от различни държави на възраст от 11 до 18 години. Настаняването е в подходящо оборудвани къщи в кампуса.

Основният фокус е насочен към академичните успехи и според националните статистики Rydal Penrhos School е едно от най-успешните училища на Острова с 100% А*- C нива в програмата GCSE. Училището предлага и IB и A-Level в Sixth form с разнообразен избор на предмети в двете програми. Стимулите за всеки етап от обучението не са малко: кариерен тест, съвети за постъпване в университет, срещи с бизнеса, Sixth form лекции и богати програми по драма, изкуство и музика. Насърчават се занимания по традиционни за местните природни дадености спортове - катерене, кану-каяк, плуване, тенис, ръгби и др. Всички чуждестранни ученици първоначално се оценяват по езикови нива и тогава се насочват към групово обучение, а при необходимост - и към индивидуални занятия. Приемът на ученици в Rydal Penrhos School е след успешно издържани изпити.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB Diploma
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Изкуство, биология, химия, технология на дизайна, драма, икономика и бизнес науки, английски език, география, история, математика, модерни езици (френски, немски, испански), музика, латински език, класически цивrлизации, информационни технологии, лично социално и здравно образование, психология, физика, религиозни науки, уелски език

Стипендии

  • Предоставят се ежегодни академични стипендии, а също така и стипендии в областта на изкуството, драмата, музиката и спорта.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com