Giggleswick School e традиционно пансионатно училище с над 500-годишна история, което приема деца от 4 до 18 годишна възраст. Разположено е в северна Англия, близо до Манчестър. Повече от 500 години тази красива част на северен Йоркшър е дом на едно процъфтяващо пансионатно училище, където в безопасна среда се развиват млади умове.

Чрез обучението учениците тук се насърчават да развиват своите лидерски качества, работата в екип и комуникационните си способности. По-малките ученици се подкрепят от по-големите, като организират дебати, придружават посетители из училището и ги насочват в обучението. През годините училището развива и обогатява своята материална база. През 2003 година на територията на кампуса е открита нова сграда, в която се помещава Junior School. Училището разполага с нова библиотека, прекрасни лаборатории и сграда на изкуствата.

Учениците са настанени в седем къщи, като във всяка от тях има човек, който се грижи за децата. На разположение на децата е денонощно медицинско обслужване. Училището предлага различни възможности за отдих през почивните дни - в съботните вечери децата посещават кино, караоке, участват във викторини, забавляват се в дискотеки. За любителите на спорта се предлагат занимания по кану-каяк, планинско колоездене, футбол, тенис на маса, посещения на ръгби или хокей мачове и др. Децата ходят често и на организирани екскурзии в Манчестър и други големи градове на Англия.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Levels
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Биология, химия, физика, математика, испански език, френски език, немски език, латински език, дизайн, музика и изкуство, драма и театър, информационни технологии, лично социално и здравно образование, география, история, икономика, класически цивилизации

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com