Giggleswick School e традиционно пансионатно училище, което приема деца от 4 до 18 годишна възраст.

Giggleswick School е модерно училище с 500 годишна история. Разположено е в северна Англия, близо до Манчестър. Повече от 500 години тази красива част на северен Йоркшир е дом на едно процъфтяващо пансионатно училище, където в безопасна среда се развиват млади умове.

Чрез обучението учениците тук се насърчават да развиват своите лидерски качества, работата в екип и комуникационните си способности. По-малките ученици се подкрепят от по-големите, като организират дебати, придружават посетители из училището и ги насочват в обучението.През годините училището развива и обогатява своята материална база. През 2003 година на територията на кампуса е открита нова сграда, в която се помещава Junior School. Училището разполага с нова библиотека, прекрасни лаборатории и сграда по изкуствата.

Учениците са настанени в седем къщи, като във всяка от тях има човек, който се грижи за децата. На разположение на децата е денонощно медицинско обслужване.

Училището предлага различни възможности за почивка през почивните дни- в съботните вечери децата посещават кино, караоке, участват във викторини, забавляват се в дискотеки. За любителите на спортните занимания се предлагат занимания по кану-каяк, планинско колоездене, футбол, тенис на маса, посещения на ръгби или хокей мачове и др. Децата ходят често и на организирани екскурзии в Манчестър и други големи градове на Англия.

Учебни програми:

  • GCSE
  • A levels

 

Летни програми – свързани с обучение, забавление и възможности в сферата на: креативното изкуство, крикет, тенис, голф, футбол. Продължителност от 1 до 4 седмици

Изучавани предмети:

Биология, Химия, Физика, Математика, Испански език, Френски език, Немски език, Латински език, Дизайн, Музика и изкуство, Драма и театър, Информационни технологии, Лично социално и здравно образование, География, История, Икономика, Класически цивилизации.

Стипендии:

Ежегодни академични стипендии в размер до 20% от годишната такса, а така също и за изявени таланти в областта на музиката, спорта, изкуството, дизайна и драмата.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Giggleswick School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.euили в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com