Cardiff Sixth Form College се намира в столицата на Уелс, Кардиф. Това е училище, което заема едни от първите места в различните класации на пансионатни училища в Англия. В последните години неизменно заема първо място сред училищата, предлагащи втората степен на средното образование – програмата A Level. Учениците са едни от първите приети в най-престижните английски университети.

Те имат удоволствието да бъдат обучавани от висококвалифицирани преподаватели, голяма част от които са експерти в провеждането на националните матури на държавата. Заниманията в малки класове, индивидуалната работа с всеки един от учениците и многообразието от извънкласни форми на работа неизменно водят до много високи резултати от матурите в училището – повече от 90% са с резултати A* и A по отделните предмети. Допълнителните програми са предпоставка за правилен избор на специалности в университетите. Колежът предлага на своите възпитаници практическа подготовка за интервютата в Оксфорд и Кеймбридж, а също така и провеждане на предварителни тестове.

Извънкласните дейности подпомагат учениците в тяхната академична подготовка и увеличават шансовете им за прием в най-елитните университети в света. Особено развита в училището е клубната форма – Оксбридж, дебати, научно дружество, експедиции с научна цел и много др.

Учебната база, простираща се на 4 хектара включва модерно обзаведени класни стаи с интерактивни дъски и интернет, мултимедийна зала, множество лаборатории и богата библиотека - с над 28 000 тома литература.

Колежът разполага с общежитие, като основната част от стаите са самостоятелни, а всичките са със самостоятелни бани и тоалетни. Спортните съоръжения предлагат занимания по различни видове спорт - 5 тенис корта, игрища за футбол, волейбол и баскетбол, фитнес зала и плувен басейн. Спортът заема важна част от живота на учениците.

Учебна програма

  • GCSE - 1 година
  • A-Level
  • Cambridge pre-U

Изучавани предмети

  • Математика, висша математика, химия, биология, физика, икономика, бизнес, изкуство, английска литература, история, правителство и политика, туризъм, френски, испански, философия, психология, френски език.

Стипендии

  • Училището отпуска стипендии до 100 % на базата на отличен успех, добро ниво на владеене на английски език и отлично представяне на интервюто. Всеки кандидат за стипендия трябва да покаже портфолио с награди и грамоти от участия в различни учебни и извънкласни дейности.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com