Училището се намира в столицата но Уелс, Кардиф.Това е училище, което заема едни от първите места в различните класации в Англия на пансионатните училища. LВ последните години неизменно заема първо място сред училищата, предлагащи втората степен на средното образование – програмата A Level. Учениците са едни от първите, приети в най-престижните английски университети. Те имат удоволствието да бъдат обучавани от високо квалифицирани преподаватели, голяма част от които са експерти в провеждането националните матури на държавата. Заниманията в малки класове, индивидуалната работа с всеки един от учениците и многообразието от извънкласни форми на работа неизменно водят до много високи резултати от матурите в училището – повече от 90% са с резултати A* и A по отделните предмети. Допълнителните програми са предпоставка за правилен избор на специалности в университетите. Колежа предлага на своите възпитаници практическа подготовка за интервютата в Оксфорд и Кеймбридж, а така също и провеждане на предварителни тестове.

Извънкласните дейности подпомагат учениците в тяхната академична подготовка и увеличават шансовете им за прием в най-елитните университети в света. Особено развита в училището е клубната форма – Оксбридж, дебати, научно дружество, експедиции и научна цел и много др.

Учебната база, простираща се на 4 хектара включва модерно обзаведени класни стаи с интерактивни дъски и интернет, мултимедийна зала, множество лаборатории и богата библиотека – с над 28000 тома литература.

Колежът разполага с общежитие, като основната част от стаите са самостоятелни, а всичките са със самостоятелни бани и тоалетни.
Спортните съоръжения предлагат занимания по различни видове спорт – 5 тенис корта, игрища за футбол, волейбол и баскетбол, фитнес зала и плувен басейн. Спорта заема важна част от живота на учениците.

Програма:

GCSE – 1 година
A Level
Cambridge pre-U

Изучавани предмети:

Математика,висша математика,  химия, биология, физика, икономика, бизнес, изкуство, английска литература, история, правителство и политика, туризъм, френски, испански, философия, психология, френски език.

Стипендии:

Училището отпуска стипендии до 100% на базата на отличен успех, добро ниво на владеене на английски език и отлично представяне на интервюто. Всеки кандидат за стипендия трябва да покаже портфолио с награди и грамоти от участия в различни учебни и извънкладни дейности.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Cardiff Sixth Form College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com