Училището е основано през 1871 г. от група местни бизнесмени, водени от кмета на града Dr Astley който решил, че би било от полза за града да има собствено училище. Помещава се на територията на бившия манастир „Свети Мартин” , като са използвани някои от неговите невероятно красиви сгради, датиращи от 11 век. Разположено е на два часа път от Лондон, в най-югоизточната част на Великобритания. В училището се обучават над 350 ученика от над 30 националности. Това е най-близко разположеното до континентална Европа пансионатно английско училище.

Училището винаги е поддържало връзка с кралското семейство, като днес кралица Елизабет е патрон на училището. Да се разкрият способностите и талантите на учениците е основна част от живота в Dover College. Една от основните цели е да се изгради увереност във възможностите на учениците. То има репутацията на една приятелска и подкрепяща общност.

На разположение на учениците са музикален център, център за информационни технологии, танцово студио. Музиката, изкуството и актьорското майсторство намират особено място в програмата на училището. Училището разполага с 5 къщи за настаняване на своите ученици, като повечето деца са в самостоятелни стаи. Богатата спортна база предоставя възможност за практикуване на различни видове спорт, като: крикет, фехтовка, хокей, нетбол, лека атлетика, плуване, ветроходство, баскетбол, ръгби, тенис и много други.

Учебни програми

  • GCSE
  • IGCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес, изкуство, математика, религиозни науки, туризъм, френски, испански, музика

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com