Училището е разположено недалеч от Лондон, в покрайнините на университетското градче Ридинг, в графство Беркшир, на 45 минути път от аерогара Хитроу. Това е международно пансионатно училище за ученици от 13 до 18 години и в него в съвремието се обучават 120 ученика. Като международна общност училището приема многообразието и развива дух на сътрудничество.

Колежът привлича талантливи младежи и девойки от цял свят, а интернационалната среда, която по-късно ще срещнат в много университети на Великобритания им позволява да проникнат в духа на студентския живот. Малките класове и приветливата атмосфера в училището предоставят персонално отношения към всеки от неговите ученици. След завършване учениците напускат Padworth като уверени млади хора,не само с постигнати отлични академични резултати, но и придобили истински поглед върху това, какво означава да бъдеш гражданин на света. Училището разполага с три специализирани лаборатории, IT и кабинет по изкуствата. Голямата библиотека се използва за събрание и общи събития на училището.

Учениците се настаняват в практични самостоятелни къщи за момчета и за момичета. По-големите ученици се настаняват в двойни или самостоятелни стаи, а по-малките в стаи с по 3 легла. Стаите с повече легла спомагат за по-бързото адаптиране на чуждестранните ученици към живота в Padworth.

Множеството спортни площадки и съоръжения – плувен басейн, тенис кортове, фитнес зала, лекоатлетическа писта, волейболни и баскетболни игрища и др. – спомагат за физическото укрепване на учениците, а занимания със спорт са неразделна част от живота в училището.

Учебни програми:

GCSE
IGCSE
Pre A Level
A level
Summer School

Изучавани предмети:

Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес, изкуство и дизайн, психология, правителство и политика, социология, счетоводство, математика, информационни технологии, бизнес и комуникационни системи, испански.

Стипендии:

Училището предоставя ежегодни академични и стипендии по изкуствата в размер от 10 до 40% от годишната такса.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Padworth College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com