Padworth College е разположенo недалеч от Лондон, в покрайнините на университетското градче Рeдинг, в графство Бъркшър, на 45 минути път от аерогара Хийтроу. Това е международно пансионатно училище за ученици от 13 до 18 години и в него в съвремието се обучават 120 ученика. Като международна общност училището приема многообразието и развива дух на сътрудничество.

Колежът привлича талантливи младежи и девойки от цял свят, а интернационалната среда, която по-късно ще срещнат в много университети на Великобритания, им позволява да проникнат в духа на студентския живот. Малките класове и приветливата атмосфера в училището предоставят персонално отношения към всеки от неговите ученици. След завършване учениците напускат Padworth като уверени млади хора, не само с постигнати отлични академични резултати, но и придобили истински поглед върху това какво означава да бъдеш гражданин на света. Училището разполага с три специализирани лаборатории, IT и кабинет по изкуствата. Голямата библиотека се използва за събрания и общи събития на училището.

Учениците се настаняват в практични самостоятелни къщи за момчета и за момичета. По-големите ученици се настаняват в двойни или самостоятелни стаи, а по-малките в стаи с по 3 легла. Стаите с повече легла спомагат за по-бързото адаптиране на чуждестранните ученици към живота в Padworth. Училището насърчава спорта и разполага с множеството спортни площадки и съоръжения- плувен басейн, тенис кортове, фитнес зала, лекоатлетическа писта, волейболни и баскетболни игрища и др.

Учебни програми

  • GCSE
  • IGCSE
  • Pre A-Level
  • A-Level
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес, изкуство и дизайн, психология, правителство и политика, социология, счетоводство, математика, информационни технологии, бизнес и комуникационни системи, испански

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com