Clifton College e основано през 1862 г. Училището е образец на класическото британско обучение. В продължение на цялата история на училището, която надвишава вече век и половина, учителите му имат славата на преподаватели, които правят уроците интересни и полезни, а в резултат на това знанията остават за дълго. Училището се нарежда сред най-елитните пансионатни училища в Англия. Особено силно е в областта на изкуството и музиката. През годините то е възпитало множество политици, хора на изкуството. Негови възпитаници са и трима Нобелови лауреати – по физика, по химия и по икономика. Сред знаменитостите, които са били ученици на Clifton College е и фердмаршал Хейг (1861 – 1928г.), който е главнокомандващ на британския експедиционен корпус във Франция. Под негово ръководство са завоювани решаващите победи над немските войски.

Пансионът е много комфортен. Децата живеят в специални помещения, които са разположени в няколко сгради. Интересното е, че между живеещите в различни сгради по време на учебната година се организират интересни и завладяващи съревнования за спечелване на званието на най-добър екип. Победителите се обявяват в края на третия срок на учебната година. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи, докато по-малките са по 3, 4 в стая.

В училището се отделя специално внимание на спорта - училищните отбори редовно отстояват името и честта на Clifton College в различните състезания, като например в шампионата по ръгби. И разбира се, тук има всичко необходимо за занимания с много видове спорт – футбол, аеробика, тенис, хокей, гребане, плуване, фехтовка и много други. Особено място в училището заемат клубовете по политика, дебати, шах, философия.

Всяка година около 10% от завършващите ученици постъпват в Оксфорд или Кеймбридж, най-вече в юридически, инженерни и медицински специалности.

Програма:

GCSE
A Level
Summer school

Изучавани предмети:

Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес, музика, френски, немски, испански, италиански, руски, дизайн и технология, драма и танци, информационни технологии.

Стипендии:

Училището обявява ежегодни академични стипендии до 25% от годишната такса. За талантливите ученици се предлагат спортни, музикални и стипендии по изкуствата.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Clifton College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu , или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com