Clifton College e основано през 1862 г. Училището е образец на класическото британско обучение. В продължение на цялата история на училището, която надвишава вече век и половина, учителите му имат славата на преподаватели, които правят уроците интересни и полезни, а в резултат на това знанията остават за дълго. 

Училището се нарежда сред най-елитните пансионатни училища в Англия. Особено силно е в областта на изкуството и музиката. През годините то е възпитало множество политици и хора на изкуството. Негови възпитаници са и трима Нобелови лауреати - по физика, по химия и по икономика. Сред знаменитостите, които са били ученици на Clifton College е и фердмаршал Хейг (1861 – 1928 г.), който е бил главнокомандващ на британския експедиционен корпус във Франция. Под негово ръководство са завоювани решаващите победи над немските войски.

Пансионът е много комфортен. Децата живеят в специални помещения, които са разположени в няколко сгради. Интересното е, че между живеещите в различните сгради по време на учебната година се организират интересни и завладяващи съревнования за спечелване на званието "най-добър екип". Победителите се обявяват в края на третия срок на учебната година. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи, докато по-малките са по трима или четирима в стая.


В училището се отделя специално внимание на спорта - училищните отбори редовно отстояват името и честта на Clifton College в различни състезания, като например в шампионата по ръгби. И разбира се, тук има всичко необходимо за занимания с много видове спорт - футбол, аеробика, тенис, хокей, гребане, плуване, фехтовка и много други. Особено място в училището заемат клубовете по политика, дебати, шах, философия.

Всяка година около 10% от завършващите ученици постъпват в Оксфорд или Кеймбридж, най-вече в юридически, инженерни и медицински специалности.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, икономика, бизнес, музика, френски, немски, испански, италиански, руски, дизайн и технология, драма и танци, информационни технологии.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com