Основано през 1978 г., училището D’overbroeck’s успешно гради и поддържа репутация на модерен колеж, който възпитава чувство на зрялост и индивидуална отговорност. Колежът предлага комбинация от приятелска атмосфера и амбициозен подход към академичните успехи. Колежът има специално разработена програма за подготовка за кандидатстване в елитните висши учебни заведения в специалностите медицина и право. Изключително голям е броят на приетите ученици от колежа в университетите на Оксфорд и Кеймбридж в специалностите медицина и стоматология.

Училището разполага с три учебни сгради, които са в непосредствена близост една от друга. Предлага модерно обзаведени лаборатории по точните науки, компютърна зала и ателиета по изкуства - фотография, керамика и изящни изкуства. Училището предлага на своите ученици възможност за богат избор на извънкласни дейности. Работят над 20 клуба по интереси - театрално студио, клуб по дебати в областта на икономиката, политиката и философията, джаз клуб, хор, военна секция и много други.

За спорта, като неразделна част от живота в училището, се използва базата на един от университетите в Оксфорд. Учениците спортуват футбол, крикет, ръгби, тенис, плуване, скално катерене и други. За настаняване на учениците се предлагат както трите общежития, едно от които е само за ученици от последната степен на средното образование – A-Level, така и специално подбрани английски семейства. В семействата настаняването е в самостоятелни стаи, а в трите общежития, в зависимост от възрастта – в самостоятелни или в двойни стаи.

Учебни програми

  • GSCE
  • A-Level
  • International Study Centre
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Изучават се редица традиционни предмети като математика и класически цивилизации, а също и модерни като комуникации, театър и бизнес обучение, немски, испански, италиански, френски, японски, философия, история на изкуствата, икономика, класически цивилизации и много други.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com