Основано през 1978г., училището D’overbroeck’s успешно гради и поддържа репутация на модерен колеж, който възпитава чувство на зрялост и индивидуална отговорност. Колежът предлага комбинация от приятелска атмосфера и амбициозен подход към академичните успехи. Колежът има специално подработена програма за подготовка за кандидатстване в елитните висши учебни заведение в специалностите медицина и право.Изключително голям е броя на приетите ученици от колежа в университетите на Оксфорд и Кеймбридж в специалностите медицина и стоматология.

Училището разполага с три учебни сгради, които са в непосредствена близост една от друга. Предлага модерно обзаведени лаборатории по точните науки, компютърна зала и ателиета по изкуства – фотография, керамика и изящни изкуства.

Училището предлага на своите ученици възможност за богат избор на извънкласни дейности. Работят на 20 клуба по интереси – театрално студио, клуб по дебати в областта на икономика, политиката и философията, джаз клуб, хор, военна секция и много други.
За спорта, като неразделна част от живота в училището се използва базата на един от университетите в Оксфорд. Учениците спортуват футбол, крикет, ръгби, тенис, плуване, скално катерене и други.

За настаняване на учениците се предлагат както трите общежития, едно от които е само за ученици от последната степен на средното образование – A Level, така е специално подбрани английски семейства. В семействата настаняването е в самостоятелни стаи, а в трите общежития в зависимост от възрастта – в самостоятелни или в двойни стаи.

Учебни програми:

GSCE
A Level
International Study Centre
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Изучават се редица традиционни предмети като математика и класически цивилизации, а също и модерни като комуникации,театър и бизнес обучение, немски, испански, италиански, френски, японски, философия, история на изкуствата, икономика, класически цивилизации и много други.

Стипендии:

Академични стипендии за приемане в Sixth Form, включително две пълни стипендии. Предлагат се и стипендии за изявени таланти в областта на изящните и визуални изкуства, а така също и в областта на музиката и театралното изкуство.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в D’overbroeck's College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.euили в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com