CATS Cambridge е създадено през 1952 г. и се намира в Кеймбридж. Сградите на училището в Bridge House - Кеймбридж се намират до историческия St John's College парк. Училището разполага с много добра материална база и предлага възможност за практикуване на: футбол, волейбол, баскетбол, бойни изкуства, танци (салса и балет). През свободното си време учениците могат да посещават някои от многобройните клубове по интереси: клубове по дебати, ученически съвет, и др.

Училището разполага с отлична и добре поддържана база, която е основно реновирана през 2007 г. Компютърните зали, учебните лаборатории и библиотеката са изцяло обновени. CATS Cambridge разполага още с театрално и арт студио, както и с музикален кабинет. Настаняването е в приемни семейства или в общежития. Общежитията са в непосредствена близост до кампуса и се намират на 5 до 20 минути ходене пеша. Стаите са с едно или две легла и разполагат със собствен санитарен възел. Кухнята и пералнята, както и телевизор с DVD, се намират в общите помещения. В общежитията има достъп до Wi-Fi.

Cambridge Education Group предлага разнообразие от образователни програми за ученици от Великобритания и чужбина. Като част от Cambridge Education Group, мисията на CATS Cambridge е да съдейства за индивидуалното развитие и потенциала на всеки един ученик.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • International Study Centre
  • Summer Courses
  • University Foundation

Изучавани предмети

  • Биология, бизнес науки, химия, английска литература, френски, география, история, италиански, математика, фотография, физика, испански, бизнес и финансов мениджмънт, инженерство, медицина, хуманитарни науки, arts management, media arts и музика.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com