В света няма много училища с история като тази на King’s Ely School. В него е учил крал Едуард Изповедника, починал през 1066 г. Училището е създадено преди повече от 1 000 години и продължава да процъфтява и днес, приемайки момичета и момчета от 8 до 18 години. Първоначално училището е било църковно. Разположено е в непосредствена близост до една от най-красивите и величествени католически катедрали в света, където три пъти седмично училището провежда своите общи събрания с всички ученици.

Международният учебен център на King’s Ely, изграден към училището, разполага със собствена база, разположена недалеч от главната сграда на училището. В него се приемат чуждестранни ученици, които се подготвят за прием в традиционните английски средни училища. Училището разполага с библиотека, компютърна зала и музикална школа със собствена зала за изяви. Множество клубове са на разположение на учениците. Особен интерес предизвикват клубовете по танци, шах, готварство, таекуондо и други.

За развитие на спорта са изградени множество съоръжения и спортни площадки. Учениците могат да практикуват баскетбол, бойни изкуства, голф, езда, кану-каяк, плуване, стрелба, хокей, тенис, ръгби и др. Настаняването е в 4 къщи - по две за момичета и момчета. Малките ученици се настаняват в стаи до четири легла, а големите в самостоятелни стаи.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • International Study Centre
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски, математика, изящни изкуства, текстил, бизнес науки, класически цивилизации, драма, френски, немски, испански, история, латински, музика, дизайн и технологии

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com