В света няма много училища с история като тази на The King’s School Ely. В него е учил крал Едуард Изповедника, починал през 1066г. Училището е създадено преди повече от 1000 години и продължава да процъфтява и днес, приемайки момичета и момчета от 8 до 18 години. Първоначално училището е било църковно.

Разположено е в непосредствена близост до една от най-красивите и величествени католически катедрали в света, където три пъти седмично училището провежда своите общи събрание с всички ученици.

Международният учебен център на King’s, изграден към училището, разполага със собствена база, разположена недалеч от главната сграда на училището. В него се приемат чуждестранни ученици, които се подготвят за прием в традиционните английски средни училища.

Училището разполага с библиотека и компютърна зала и музикална школа със собствена зала за изяви. Множество клубове са на разположение на учениците. Особен интерес предизвикват клубовете по танци, шах, готварство, таекуондо и други.
За развитие на спорта са изградени множество съоръжения и спортни площадки. Учениците могат да практикуват баскетбол, бойни изкуства, голф, езда, кану, плуване, стрелба, хокей, тенис, ръгби и много други.

Настаняването е в 4 къщи – по две за момичета и момчета. Малките ученици се настаняват в стаи до четири легла, а големите в самостоятелни стаи.

Учебни програми:

GCSE
A Level
International Study Centre
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Английски, математика, изящни изкуства, текстил, бизнес науки, класически цивилизации, драма, френски, немски, испански, история, латински, музика, дизайн и технологии.

Стипендии:

Ежегодни академични стипендии, както за постижения в спорта, актьорското майсторство, рисуването и технологиите.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в The Kings`s School Ely ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com