Английското бординг училище Taunton School е основано преди повече от 150 години. Разположено е в Съмърсет, в югозападна Англия. Разполага както със стари, така и със съвременни сгради, всички оборудвани с модерни съоръжения, включително вътрешен басейн, фитнес зали, салони за спорт, зала по изкуствата и театър.

Към училището е изграден и Международен езиков център (Taunton International Study Center - TISC), предназначен за чуждестранните ученици, които се нуждаят от по-интензивна предварителна подготовка по английски език преди приема им в английски средни училища. В езиковия център се обучават средно 55-60 ученика, основно чужденци, като всички живеят в общежитията на TISC. Средно на един преподаветел се падат осем ученика. Учебните занятия целят да подобрят нивото на владеене на английски език от учениците, следвайки английската учебна програма по математика, основните науки, география, бизнес и информационни технологии.

Обучението е с продължителност от един срок до една учебна година, а учебните срокове започват през септември, януари и април. Всички ученици живеят в общежитието на училището под непрекъснатите грижи на преподавателите. По време на лятната ваканция, в TISC се провеждат курсове, включващи изучаване на английски език и провеждане на различни мероприятия като екскурзии, спорт и други забавления.

Предлагани програми

  • Pre-GCSE програма - едногодишно обучение преди GCSE за ученици на 13 - 14 г.
  • GCSE програма - двугодишно обучение преди A Level за ученици над 15 години
  • GCSE програма - едногодишно обучение преди A Level за ученици над 15 години
  • Summer Courses

Възможни изучавани предмети

  • Pre-GCSE - английски, математика, география, изкуство, физика, химия, биология, ICT
  • GCSE двегодишно обучение - английски, математика, география, изкуство, науки, ICT, бизнес
  • GCSE едногодишно обучение - английски, математика, бизнес, ICT, втори език по избор, изкуство по избор и науки по избор - химия, биология, физика, география.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com