International College е основан през 1977 година от Sherborne School, едно от най-старите училища във Великобритания. Сред общността на независимите пансионатни училища във Великобритания, това училище има репутацията на едно от най-добрите училища за подготовка на чуждестранни ученици за кандидатстване в пансионатните училища за средно образование.

Фондаменталната цел на колежа е да дава възможно най-добрия старт в образованието на учениците, които не са от Великобритания, и чийто роден език не е английския.

International College е идеално разположен на около 2 часа път югозападно от Лондон в спокоен и безопасен район на графство Дорсет. Колежът са намира в края на Шерборн - традиционен английски град.

В училището всички ученици са чуждестранни. Колежът се надява повечето от неговите ученици да са готови да се присъединят към традиционно бординг училище след обучението в него. Усилията на училището и на учениците в него дават ежегодно отлични резултати – техните ученици получават прием в едни от най-престижните пансионатни училища.

На разположение на учениците са осем научни лаборатории, арт студио, компютърен център, библиотека с достъп до интернет.
Децата от11 до 13 годишна възраст се настаняват в отделна къща, а по-големите ученици се настаняват в къщи за момичета или за момчета в единични или двойни стаи според възрастта.

На разположение на учениците са множество спортни съоръжение. Училището разполага с 25 метров закрит плувен басейн, две спортни зали, тенис кортове, игрища за крикет и футбол, 3 баскетболни игрища, игрища за бадминтон, скуош и нетбол.

Учебни програми:

Preparation year
GCSE – 1 year
GCSE – 2 years
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Английски език, математика, физика, химия и биология плюс един или два избираеми предмети от списък, който включва: бизнес науки, френски, история, география и изкуства. 

Пълна информация за процеса на кандидатстване в International College Sherborne ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.euили в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com