Sherborne International College е основан през 1977 година от Sherborne School, едно от най-старите училища във Великобритания. Сред общността на независимите пансионатни училища във Великобритания, това училище има репутацията на едно от най-добрите училища за подготовка на чуждестранни ученици за кандидатстване в пансионатните училища за средно образование.

Фундаменталната цел на колежа е да дава възможно най-добрия старт в образованието на учениците, които не са от Великобритания, и чийто роден език не е английският. Sherborne International College е идеално разположен на около 2 часа път югозападно от Лондон, в спокоен и безопасен район на графство Дорсет. Колежът са намира в края на Шербърн - традиционен английски град.

В училището всички ученици са чуждестранни. Колежът се надява повечето от неговите ученици да са готови да се присъединят към традиционно бординг училище след обучението в него. Усилията на училището и на учениците в него ежегодно дават отлични резултати – техните ученици получават прием в едни от най-престижните пансионатни училища.

На разположение на учениците са осем научни лаборатории, арт студио, компютърен център, библиотека с достъп до интернет. Децата от 11 до 13-годишна възраст се настаняват в отделна къща, а по-големите ученици се настаняват в къщи за момичета или за момчета, в единични или двойни стаи според възрастта. На разположение на учениците са множество спортни съоръжения. Училището разполага с 25-метров закрит плувен басейн, две спортни зали, тенис кортове, игрища за крикет и футбол, 3 баскетболни игрища, игрища за бадминтон, скуош и нетбол.

Учебни програми

  • Preparation year
  • GCSE – 1 year
  • GCSE – 2 years
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, физика, химия и биология плюс един или два избираеми предмети от списък, който включва: бизнес науки, френски, история, география и изкуства

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com