Bedford High School e основано през 1882 г. Училището поддържа дългогодишни традиции в превъзходно образование за момичета. Разположено в центъра на град Бедфорд, северно от Лондон, училището има весела и оживена общност, в която се обучават 900 момичета. Класовете в училището са малки при съотношение ученик - преподавател - 7:1.

Преподавателите са добре информирани за новостите в образованието във връзка с националната учебна програма. През последните 120 години училището е развило завидна репутация и е в предните редици по отношение на академични постижения. Обучението по изкуства включва танци, керамика и графика, както и драма, музика и изящни изкуства. Като допълнение към традиционните основни спортове, момичетата могат да практикуват и академично гребане. Всички момичета изучават два съвременни езика, а освен латински, някои момичета изучават и гръцки език.

Всяка година се организират пътувания до Франция, Испания, Германия. Предлага се и ваканция с водни спортове в Средиземноморието. Ученичките в Sixth Form имат собствен център, който включва стаи за преподаване и тихи места за учене, както и общи стаи, и кухня.

Учебни програми

  • Junior School - 7 до 10 години
  • Senior School - 11 до 16 години
  • A-Level
  • IB (International Baccalaureate)
  • International Study Centre

Изучавани предмети

Bedford High School предлага предмети за всички нива и позволява гъвкав избор. В Sixth Form момичетата могат да изучават или A Level курсове или International Baccalaureate.

  • Двегодишната програма IB е с шест предмета, включваща: теория на познанието, разширено есе и програмата творчество, действие и служене. Тя има за цел да благоприятста изграждането на критично и състрадателно мислене, уважение към разнообразието и богатството на други култури и начини на мислене, международно разбиране, и отговорно гражданско съзнание. Развитите мисловни и изследователски умения ще бъдат ценни за учениците през целия живот на учениците. 90% от ученичките в Sixth Form постъпват в избраните от тях университети, като 3% от тях следват медицина и науки, а други 3% - хуманитарни и социални науки.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com