Bedford High School e основано през 1882 год. Училището поддържа дългогодишни традиции в превъзходно образование за момичета.

Разположено в центъра на град Бедфорд, северно от Лондон, Bedford High School е весела и оживена общност, в която се обучават 900 момичета. Класовете в училището са малки при съотношение ученик-учител 7:1.

Преподавателите са добре информирани за новостите в образованието във връзка с националната учебна програма. През последните 120 години училището е развило завидна репутация и е в предните редици по отношение на академични постижения.

Обучението по изкуства включва танци, керамика и графика както и драма, музика, и изящни изкуства. Като допълнение към традиционните основни спортове, момичетата могат да практикуват академично гребане. Всички момичета изучават два съвременни езика, а освен латински, някои момичета изучават и гръцки език.

Всяка година се организират пътувания, до Франция, Испания, Германия, предлага се ваканция с водни спортове в Средиземноморието.

Ученичките в Sixth Form имат собствен център, който включва стаи за преподаване и тихи места за учене, както и общи стаи и кухня за ползване от момичетата.

Учебни програми:

  • Junior School - 7 до 10 години
  • Senior School - 11-16
  • A Level
  • IB International Baccalaureat
  • International Study Centre

Изучавани предмети:

Bedford High School предлага предмети за всички нива и позволява гъвкав избор.

В Sixth Form момичетата могат да изучават или A Level курсове или International Baccalaureat.

Двегодишната програма IB е с шест предмета, включваща теория на познанието, разширено есе и програмата творчество, действие и служене. Тя има за цел да благоприятствува изграждането на критично и състрадателно мислене, уважение към разнообразието и богатството на други култури и начини на мислене, международно разбиране, и отговорно гражданско съзнание. Развитите мисловни и изследователски умения ще бъдат ценни за учениците през целия им живот.

90% от ученичките в Sixth Form постъпват в избраните от тях университети като 3% от тях следват медицина и науки, а други 3% - хуманитарни и социални науки.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

За повече информация:
тел: 02 988 10 82 
e-mail: sledu@darbi.eu

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com