Английското училище Millfield School е създадено през 1935 година и повече от половин век вярва, че всеки човек притежава специални таланти и че ролята на училището е да помогне те да бъдат открити и развити.

През последните 25 години училището е обновило и разширило значително кампуса си. В момента разполага със собствен театър, математически център, 25 компютърни зали с интернет достъп, център по физика със собствен телескоп, концертна зала, арт студио и изложбена галерия, библиотека, галерия с център за изящни изкуства и вероятно най-големия технологичен и дизайн център за едно независимо училище. Учебната програма е съчетание от задълбочена академична подготовка и богата гама от извънкласни занимания. Програмата за свободното време дава възможност на учениците да развиват своите заложби извън учебния процес. Заниманията по изкуства включват скулптура, изобразително изкуство, мода, фотография. Музиката е важна част от живота в училището. Има над 30 оркестъра, хорови и инструментални групи. Театралната дейност също е добре развита - годишният театрален спектакъл е едно от най-чаканите събития в училището.

Особено място в Millfield заема спортът. Създадена е възможност за практикуване на почти всички видове спорт - 3 хокейни пързалки, басейн с олимпийски размери, закрит тенис корт, две спортни зали, конна база и специално построена зала за фехтовка, както и плувен басейн. Училището разполага с отделни къщи за настаняване за момчета и момичета - 18 на брой. 15 от тях са в кампуса на училището, а 3 от къщите за момчета са на съвсем близко разстояние извън кампуса. Децата се настаняват според възрастта си в самостоятелни стаи или в стаи с повече от едно легла. В самостоятелните стаи се настаняват по-големите ученици.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, история, химия и биология, математика, география, испански, френски, немски, италиански, класически езици – латински и гръцки, арт, комуникационни и информационни технологии, дизайн и др.

Стипендии

  • Ежегодни академични стипендии за талантливи музиканти и стипендии за спортни постижения

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com