Английското училище Millfield е създадено през 1935 година и повече от половин век вярва, че всеки човек притежава специални таланти и че ролята на училището е да помогне те да бъдат открити, и развити.

През последните 25 години училището е обновило и разширило значително кампуса си. В момента разполага със собствен театър, математически център, 25 компютърни зали с интернет достъп, център по физика със собствен телескоп, концертна зала, арт студио и изложбена галерия, библиотека, галерия с център за изящни изкуства и вероятно най-големия технологичен и дизайн център за едно независимо училище. Учебната програма е съчетание от задълбочена академична подготовка и богата гама от извънкласни занимания.
Програмата за свободното време дава възможност на учениците да развиват своите заложби извън учебния процес. Заниманията по изкуства включват скулптура, изобразително изкуство, мода, фотография. Музиката е важна част от живота в училището. Има над 30 оркестъра, хорови и инструментални групи. Театралната дейност също е добре развита – годишния театрален спектакъл е едно от най-чаканите събития в училището.

Особено място в Millfield заема спортът. Създадена е възможност за практикуване на почти всички видове спорт - 3 хокейни пързалки, басейн с олимпийски размери, закрит тенис корт, две спортни зали, конна база и специално построена зала за фехтовка, плувен басейн.
Oтделни къщи за настаняване за момчета и момичета – 18 на брой. 15 от тях са в кампуса на училището, а 3 от къщите за момчета са на съвсем близко разстояние извън кампуса. Децата са настанени според възрастта си в самостоятелни стаи или в стаи с повече от едно легла. В самостоятелните стаи се настаняват големите ученици.

Учебни програми:

GCSE
A Level
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Английски език и литература; история, химия и биология; математика и география; испански, френски, немски, италиански, класически езици – латински и гръцки, арт, комуникационни и информационни технологии, дизайн и много други.

Стипендии:

Ужегодни академични стипендии, над 15 стипендии за талантливи музиканти и стипендии за спортни постижения.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Millfield Senior School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com