Sevenoaks School се намира в градчето Sevenoaks в живописното графство Кент и е разположено на 30 минути от Лондон. Училището е основано през 1432 година и днес в него учат 1000 момичета и момчета, като сред тях има деца от 40 страни от цял свят. Възпитаниците на училището се обучават на пълен пансион – 350 деца или на дневни смени – 650 деца.

На територията на кампуса се намират седем къщи, в които живеят учениците на пълен пансион. Сградите на Sevenoaks School са реставрирани старинни постройки и модерни нови съоръжения. Училището отделя сериозни средства за модернизация и поддържане на най-съвременна материална база. През 2012 година на територията на кампуса е отворен нов център за сценични изкуства на стойност 13 милиона паунда. Училището е известно и с това, че е първото, което преминава изцяло към IB програма в последните две годни на обучение.

Извънкласните дейности са широко застъпени, като учениците могат да участват в различни клубове по интереси – астрономия, антропология, биология, творческо писане, дебати, икономика, дизайн, различни благотворителности, кино, медицина, философия, политология, журналистика, бизнес, модел на ООН и др.

Възможностите за практикуване на спорт са футбол, крикет, бадминтон, баскетбол, голф, хокей, ръгби, ветроходство, фехтовка, нетбол, скуош, плуване, стрелба, тенис, айкидо, шах, балет, фитнес, йога и др.

Учебни програми:

GSCE
IGCSE
IB

Изучавани предмети:

Математика, география, история, биология, химия, физика, театър, дизайн, информационни технологии, комуникационни технологии, музика и изкуство, спорт по избор, лично и социално развитие, класически цивилизации, както и следните езици: английски, немски, френски, руски, испански, старогръцки, латински.

Стипендии:

Предлагат се академични, спортни, музикални стипендии и стипендии за таланти в областта на театъра и изкуствата. Размерът на стипендиите е 10% от годишната такса.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Sevenoaks School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com