Gresham’s School е училище с 460-годишна история. Основавано е през 1555 г. То е независимо бординг училище за момичета и момчета, в което е гордост да си ученик, защото това означава, че си особено талантлив. Принц Филип е патрон на училището, което днес наричат истински “паметник на английското образование и култура, и люлка на таланти”. Нобелови лауреати, световноизвестни художници и поети, съвременни композитори и изобретатели са учили в Gresham’s. Техните имена са изписани със златни букви в ритуалната зала на училището.

Училището стимулира творческите заложби на учениците, създавайки интелектуална и духовна среда за развитието им. В съвремието училището съхранява и развива своите силни академични традиции и почти всички негови възпитаници продължават образованието си в престижни английски университети. Разположено е в Източна Англия, Норфолк, в живописна местност до градчето Холт и на 130 мили на североизток от Лондон. Училището разполага с две театрални сгради с над 1 000 места, художествена галерия, музикална къща, множество лаборатории. Голяма част от преподавателите са възпитаници на университетите Оксфорд и Кеймбридж.

Настаняването на учениците е в 7 къщи и е отделно за момичета и момчета. Спортните съоръжения включват вътрешен басейн, две спортни зали, тенис кортове, закрито стрелбище и още много други. Училището е гордо със спортните постижения на своите възпитаници, национални шампиони по спортна стрелба.

Учебните програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB

Изучавани предмети

  • Социални науки, бизнес науки, икономика, рилигиозни науки, основни науки, театрални науки, класически цивилизации, езици - японски, руски, испански, немски, латински, френски
  • Gresham’s School винаги е играло ролята на специализирано училище в области като: музика, ако това е желанието на детето /музикалните сцени по света аплодират неговите възпитаници/, спорт - от годиние национален шампион в редица спортове; чужди езици и др.

Стипендии

  • Училището отпуска академични стипендии за отлично представяне за таланти в спорта, музиката, изкуствата, драмата

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com