Gresham`s School е училище с 450 годишна история. Основавано е през 1555 г. То е независимо бординг училище за момичета и момчета, в което е гордост да си ученик, защото това означава да бъдеш особено талантлив. Принц Филип е патрон на училището, което днес наричат истински “паметник на английското образование и култура и люлка на таланти”. Нобелови лауреати, световноизвестни художници и поети, съвременни композитори и изобретатели са учили в Gresham’s. Техните имена са изписани със златни букви в ритуалната зала на училището.

Училището стимулира творческите заложби на учениците, създавайки интелектуална и духовна среда за развитието им. В съвремието училището съхранява и развива своите силни академични традиции и почти всички негови випускници продължават образованието си в престижни английски университети.

Разположено е в Източна Англия, Норфолк в живописна местност до градчето Холт и на 130 мили на североизток от Лондон.
Училището разполага с две театрални сгради с над 1000 места, художествена галерия, музикална къща, множество лаборатории. Голяма част от преподавателите са възпитаници на университетите Оксфорд и Кеймбридж.

Настаняването на учениците е в 7 къщи - отделно за момичета и момчета.

Спортните съоръжения включват вътрешен басейн, две спортни зали, тенис кортове, закрито стрелбище и още много други. Училището е гордо със спортните постижения на своите възпитаници, национални шампиони по спортна стрелба.

Учебните програми:

- GCSE
- A Level
- IB

Изучавани предмети:

Социални науки, бизнес науки, икономика, рилигиозни науки, основни науки, театрални науки, класически цивилизации, езици – японски, руски, испански, немски, латински, френски.

Gresham`s School винаги е играл ролята на специализирано училище в области като: музика, ако това е желанието на детето /музикалните сцени по света аплодират неговите възпитаници/, спорт - от годиние национален шампион в редица спортове; чужди езици и др.

Училището отпуска академични стипендии за отлично представяне както и за таланти в спорта, музиката, изкуствата, драмата.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Gresham`s School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.euили в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com