Caterham school е основано през 1811г. От 1995 г. училището е смесено дневно и бординг училище, възпитаващо в духа на християнските норми. Учебната програма е формирана на базата на английските държавни изисквания, но ги надвишава в преподаването на общообразователни предмети, развиващи академичните, артистичните и спортните заложби на своите ученици. Caterham е на едно от първите места в английската класация на най-добрите бординг училища.

Училището е разположено в красивата област Harestone Valley в графство Съри, на 30 минути път с влак от центъра на Лондон.
Училището предлага отлична академична подготовка на своите ученици. На Разположение на децата са: библиотека с 15 000 тома литература, театрална зала и модерно компютърно оборудване. В средата на 2006 година завършва строителството на новия корпус на училищната сграда, където се помещават множество научни лаборатории и модерната столова на учениците. Училището е известно с традициите си в областта на спорта. Има изграден модерен спортен център , който дава възможност на всеки да развие своите спортни заложби. Практикуват се над 20 вида спорт. В училището има изградени над 30 клуба по интереси. Възпитаниците на Caterham School имат възможност да се занимават с драма, балет, информационни технологии, да участват в клубовете по дебати, математика и точни науки.

Училището разполага с три къщи, в които живеят учениците. По-големите се настаняват в единични или двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, а по-малките – в просторни стаи с до 6 легла.

Учебната програма:

GSCE
A Level
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Политика, религиозни науки,психология, икономика и бизнес, информационни технологии, дизайн, драма и театър, френски, немски и испански езици,физика, химия, биология, история, география, математика, висша математика, английски език, английска литература и др.

Стипендии:

Академична стипендия до 50% от учебната такса;
Стипендии за изявени таланти в областта на изкуствата и спорта до 25% от учебната такса.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Caterham School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com