Caterham school е основано през 1811 г. От 1995 г. училището е смесено дневно и бординг училище, възпитаващо в духа на християнските норми. Учебната програма е формирана на базата на английските държавни изисквания, но ги надвишава в преподаването на общообразователни предмети, развиващи академичните, артистичните и спортните заложби на своите ученици. Caterham е на едно от първите места в английската класация на най-добрите бординг училища.

Училището е разположено в красивата област Harestone Valley в графство Съри, на 30 минути път с влак от центъра на Лондон. Училището предлага отлична академична подготовка на своите ученици. На разположение на децата са: библиотека с 15 000 тома литература, театрална зала и модерно компютърно оборудване. В средата на 2006 г. завършва строителството на новия корпус на училищната сграда, където се помещават множество научни лаборатории и модерна столова. Училището е известно с традициите си в областта на спорта. Има изграден модерен спортен център, който дава възможност на всеки да развие своите спортни заложби. Практикуват се над 20 вида спорт. В училището има изградени над 30 клуба по интереси. Възпитаниците на Caterham School имат възможност да се занимават с драма, балет, информационни технологии, да участват в клубовете по дебати, математика и точни науки.


Училището разполага с три къщи, в които живеят учениците. По-големите се настаняват в единични или двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, а по-малките - в просторни стаи с до 6 легла.

Учебната програма

  • GCSE
  • A-Level
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Политика, религиозни науки, психология, икономика и бизнес, информационни технологии, дизайн, драма и театър, френски, немски и испански, физика, химия, биология, история, география, математика, висша математика, английски език, английска литература и др.

Стипендии

  • Академична стипендия до 50% от учебната такса;
  • Стипендии за изявени таланти в областта на изкуствата и спорта до 25% от учебната такса

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com