Dulwich College обучава момчета от 1619 г. насам, когато Едуард Алейн, актьор и приятел на Уилям Шекспир, първоначално основава своя College of God’s Gift. Колежът има повече от 300 години академичен опит. Уникалното в Dulwich College са впечатляващите сгради, проектирани от Чарлз Бари в средата на 19-ти век и разположени върху 60 акра земя.

Около една шеста от учениците на Dulwich College продължават образованието си в Оксфорд или Кеймбридж. Училището се гордее със своите отлични ученици и приемът в него е много селективен.

Разположено е в южен Лондон, на 6 мили от река Темза. Училището има шест изключително модерно оборудвани компютърни зали, които са на разположение на учениците при академичната им подготовка. В класните стаи има електронни бели дъски. Библиотеките разполагат с принтери, скенери и друга техника за удобство на учениците. Заниманията по музика се провеждат в специално построената за целта на музикалното училище сграда. Училището има отлична репутация в областта на театралното изкуство - ежегодно се поставят множество театрални постановки. Разполага със собствен театър с над 200 места.

Ръководният принцип в училището е осигуряване на висока академична подготовка на учениците и всеобхватно развитие на творческите им способности, а също така и изграждането им като отговорни личности с висок морал. Училището осигурява бординг настаняване. Момчетата живеят в три бординг къщи, като по-големите имат собствени, отделни стаи. Спортната база е на изключително високо ниво: спортна зала с 8 кортове за бадминтон, 25-метров басейн с 6 плувни коридора, 9 тенис корта, 2 корта за скуош, aтлетически терен, фитнес.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Математика, английски, френски, немски, испански, италиански, латински, гръцки, арабски, японски, китайски, история на изкуството, класически цивилизации, дизайн и технологии, икономика, бизнес науки, драма, компютри, науки и други.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com