Roedean School e дневно и бординг училище, което традиционно дава отлично личностно възпитание и сериозна образователна подготовка на момичета на възраст от 11 до 18 години. Приемът е изключително прецизен, поради индивидуалните изисквания и високите критерии за кандидатстване.

Училището е създадено през 1885 година от сестрите Lawrence с първоначална цел да дадат физическо възпитание на младите момичета и да възпитат у тях силен и независим дух за лична изява и реализация, въз основа на широка академична подготовка. Кацнало на върха на стръмна скала, училището е емблематична сграда, която привлича внимание. Основната сграда, възстановена в основния си меден цвят е проектирана от викторианския архитект сър Джон Симпсън.

Училището е изградило изключително реноме на пионер сред девическите училища и е предпочитано от деца и родители. От 1912 година в него се изучават естествени науки, а от 1920 година - съвременни технологии. Гордост на училището са традиционните първи места от Националните състезания по химия. Днес момичетата изучават текстилен, строителен, автомобилен, компютърен дизайн и иновативни технологии. Училището разполага с две основни сгради, отлични лаборатории с над 150 компютри в мрежа, мултимедиен езиков център. Училището е изградило три общежития за настаняване на момичетата според тяхната възраст. По-малките се настаняват в стаи от 2 до 4 легла, а по-големите са настанени в самостоятелни стаи.

Извънкласните форми на училището предлагат участие в множество клубове по интереси - астрономия, дизайн и технологии, скулптура и др. Спортът е част от живота в училището. На разположение на учениците са закрит плувен басейн, скуош кортове, хокей и крикет терени и др.

Учебни програми

  • GSCE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Математика, английски език и литература, науки, комбинирани науки, френски, немски, испански, дизайн и технологии, изкуство и дизайн, бизнес науки, информационни технологии, латински, гръцки, драма, театрални науки и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com