Международното училище St. Gilgen в Австрия предлага дом далеч от дома с образование от световна класа в необикновена среда. Разположено е в Санкт Гилген, на брега на езерото Волфгангзее. Разполага с училищна автобусна линия до Залцбург. В St. Gilgen се обучават 210 ученика от 35 националности на възраст от 12 до 18 години.


Училището е основано през 2008 г. от известния австрийски архитект Александър Серда, който предвижда наистина уникално образователно преживяване в спираща дъха природна среда. Целта е да се изгради динамична и жизнена училищна общност чрез комбинация от талантливи учители и ученици от цял свят. Резултатът сега е прогресивна академична общност, задвижвана от дълбочината в културата, разнообразието, таланта и опита.


St. Gilgen се гордее, че е IB World School и предлага международна програма IBDP. IBDP за 11 и 12 клас е строга двугодишна учебна програма, водеща до IB диплома. Тя насърчава учениците да бъдат активни, състрадателни и обучаващи се през целия си живот. В комбинация със съвременни методи на преподаване и привлекателна международна общност, тази идеална учебна среда е проектирана да гарантира, че всеки ученик ще достигне своето максимално развитие.


Естествената красота позволява на училището да предложи изключителни възможности за приключения на открито като планинско колоездене, скално катерене и туризъм, както и спортове като ски, ветроходство и конна езда. През зимните месеци учениците могат да карат ски и сноуборд до насита всеки уикенд и да се наслаждават на здравословен начин на живот и чист въздух далеч от замърсяването на градовете.


Училището разполага с три прекрасни къщи за настаняване в близост до главния кампус - „Bachwirt“ за момичета, „Traube“ за момчета и „Kendler“ за ученици от 12 клас. В тях учениците споделят двойни или тройни стаи. Всички къщи са в близост до главния кампус.

Учебни програми

  • Middle Years
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език; математика; немски език; френски език; испански език; химия; физика; биология; икономика; география; история; световна политика; музика; театър; визуални изкуства; продуктов или дигитален дизайн; физическо възпитание

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com