Amadeus International School е едно съвсем ново училище, разположено в центъра на австрийската столица Виена, един от най-красивите и музикални градове в Европа. Основано е през 2012 година, като първоначално започва с обучение на ученици от 7 и 8 клас. Постепенно се включват всички класове и международната програма IB - в последните две години. Приемат се ученици от 11 годишна възраст, а обучението е на английски език.

Училището дава възможност на талантливи деца, едновременно с добрата академична подготовка, да развият своя музикален талант в Музикалната академия Amadeus. Академията дава възможност на децата да обогатят и задълбочат музикалната си култура, като едновременно с това усъвършенстват техниката си като изпълнители на различни инструменти.

Училището е разположено сред огромна зелена площ, почти в центъра на Виена. Предлага на своите ученици добре оборудвана библиотека, отлични класни стаи и многобройни зали за музикално обучение, както и репетиционни зали. Паркът на училището предоставя възможности за спорт на открито. Amadeus е първото училище в Австрия оборудвано с десет пиана Steinway, четири рояла и един концертен роял в концертната зала. Учениците редовно участват в майсторски класове, провеждани от световноизвестни изпълнители или от гостуващи в училището преподаватели.

Музикалната академия предлага задължителна музикална подготовка на всички ученици. Обучението тук е подходящо както за изключително талантливи в музикално отношение деца, така и за такива, които никога не са докосвали музикален инструмент, но са особено артистични и проявяват подчертан интерес към музиката.

Настаняването на учениците е в общежитие, намиращо се в учебната сграда. По-малките ученици споделят двойни стаи, а по-големите се настаняват в единични.

Учебни програми

  • Middle Years
  • IB

Изучавани предмети

  • Основни – aнглийски език, математика, немски език, руски език, екологични системи и общества, история, икономика, бизнес мениджмънт, химия, физика, биология, музика, визуални изкуства
  • Свободно избираеми – композиция, музикална продукция, танци, театър, инженерни технологии, испански, рисуване, скулптура, фотография, филмово производство

Стипендии

  • Ежегодни стипендии за особено талантливи ученици, лауреати от национални и международни конкурси

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com