Eerde International School се намира точно до Омен в живописното градче „Hanze“ в източната част на Нидерландия. Амстердам, Хага и Утрехт са на по-малко от два часа път с кола или влак. Историческият град Цволе и университетът в Енсхеде са на една крачка разстояние.

Eerde е единственото международно училище в Нидерландия, което предлага пълен пансион на своите ученици. Разположено в спокойно селско имение само на 2 часа от централната част на Амстердам, Eerde предлага безопасна и здравословна среда, за да могат учениците да се съсредоточат върху обучението, дейностите на открито и да се забавляват с приятели. Оригиналният замък, в който е разположено училището датира от 12 век. Замъкът е използван за първи път като среда за международно училище през 1934 година, а съоръженията за високотехнологично училище са добавени през 2011 година. В него се обучават около 150 ученика на възраст от 12 до 18 години.

В Eerde учениците се развиват с пълния си потенциал в академичен, атлетичен, артистичен и етичен план. Чрез обучение, основано на опит в рамките на международна общност, учениците придобиват уменията, необходими за промяна. Настаняването е осигурено в модерно общежитие в единични, двойни или тройни стаи. На спорта се обръща особено внимание. По желание учениците могат да практикуват различни видове спорт - футбол, волейбол, баскетбол, ръгби, нетбол, конна езда, плуване, кану, колоездене. Музиката, драмата и театърът, визуалните изкуства и филмите са част от учебната програма по изкуства в Eerde. Учениците често правят музикални и драматични представления в училището. През лятото се добавя нотка магия, когато горският театър в землището на Еерде е отворен за представления.

Учебни програми

  • Middle Year
  • IGCSE
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, световна литература, латински, нидерландски език, испански, френски, математика, счетоводство, морски науки, изкуство и дизайн, музика, дизайн и технологии, физика, биология, химия, религиозни науки, руски, драма, икономика, туризъм, география, история, италиански, японски език

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.