Спортната академия FSG е основана през 2016 година в Апелдорн. Градът е разположен в централната част на Нидерландия, на 100 км. източно от Амстердам, провинция Гелдерланд.

Международният спортен кампус предлага комбинация от спорт и международно образование. Учениците тук могат да се развиват и в двете области. Създателите на академията, сред които и Реми де Вит - бивш треньор на националния женски отбор по баскетбол, събират в академията четири неща за добрите спортисти: спорт, образование, настаняване и медицинска подкрепа. Всичките спортни програми са пригодени към индивидуалните потребности на неговите възпитаници.

На учениците от 11 до 19 годишна възраст се предлагат две академични програми - по английската образователна система и международната IB програма. За завършилите средно образование се предлагат подготвителни академични програми за продължаване на образованието в университет. Всички международни ученици се настаняват в общежитието на училището. Настаняването е в отделни стаи или в апартаменти. Академията предлага на своите възпитаници баланс между академичните занимания и тренировките в различни видове спортове - баскетбол, волейбол, плуване, конен спорт, тенис, лека атлетика, голф, хокей и други, като се предлагат и допълнителни спортни занимания.

Учебни програми

  • IGCSE
  • A-Level
  • Middle Years
  • IB

Изучавани премети

  • Английски език, нидерландски език, испански език, икономика, история, география, математика, физика, химия, биология.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.