Международното училище Nobel International School е разположено на няколко минути от плажа, с лесен достъп до десетки близки градове и само на 40 минути от международното летище Фаро. Това е най-старото пансионатно училище в Алгарве и най-голямото в Португалия.

В основния кампус на училището в Лагоа се обучават деца от 12 до 18 годишна възраст. Учениците в международната секция на училището следват английската образователна система в степените IGCSE/GCSE и A-Level. Училището разполага с модерни кладни стаи, добре оборудвани спортни съоръжения, специализирани места за научни изследвания, изучаване на езици, музикална практика и развитие на визуалните и театрални изкуства.

На учениците се предлага уникална стажантска програма, която насърчава независимостта, като същевременно сигурността и здравето на всички тях. Децата имат достъп до разнообразен набор от услуги и богат избор от социални и извънкласни дейности. Общежитието е в бивш 4- звезден хотел и предлага луксозни стаи с 1 или 2 легла със самостоятелен санитарен възел. Разполага също така и със самостоятелна плажна ивица, която е на разположение на учениците. Създадените отлични спортни съоръжения дават възможност за практикуване на множество спортове: футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, плуване. Съществуват и множество клубове по интереси. Сред тях са клубове по изящни изкуства, музика и театър.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Diploma de Ensino Secundario

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, химия, физика, биология, история, география, португалски, немски, френски, информационни технологии, дизайн и технологии, физическо възпитание

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.