Повече от 50 години St. John’s International School предоставя висококачествено образование на чуждестранни и местни ученици. Училището е основано през 1964 година и през годините е изградило отлична репутация на основата на отличните академични програми, а също така и на постиженията в спорта и сценичните изкуства.

Училището е разположено в градчето Ватерло, само на няколко километра от Брюксел, Белгия. В него се обучават около 600 ученика от 56 националности. Програмата за обучение е интелектуално предизвикателство и насърчава връзките между изучаваните предмети и реалния свят. Тя се фокусира върху умения за комуникация, сътрудничество, самоуправление, информационна и медийна грамотност, творческо и критично мислене, насърчава междукултурното разбирателство и глобалната ангажираност.

За настаняването на учениците на територията на училището е осигурено и модерно общежитие. Децата се настаняват в двойни или четворни стаи с общ санитарен възел. На разположение на учениците е и кафетерия. За развитието на спорта са осигурени съвременни условия - спортно игрище, тенис кортове, писта за лека атлетика, закрити физкултурни салони. За развитие на заложбите на децата извън учебния процес са предоставени ателие по изкуствата, театрална зала музикално студио и зала за балет.

Учебни програми

  • IBMY
  • IB
  • High School Diploma

Изучавани предмети

  • Математика, английски език, английска литература, френски, испански, нидерландски, физика, химия, биология, история, география, бизнес, мениджмънт, икономика, философия, счетоводство, театър, визуално изкуство, изкуство, дизайн, физкултура

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.