Saint-Denis International School е френско пансионатно училище, което се състои от колеж и лицей. Да учиш в Сейнт Денис означава да избереш училище, където има истинско взаимодействие между ученици, преподавателски колектив и родители. На учениците се предлага да се развиват интелектуално, културно и духовно и да се подготвят като бъдещи изследователи в професионалния свят. Повече от 150 години в него се обучават деца от 11 до 19 годишна възраст.

Училището е разположено в Лош, популярен със своята красота и исторически забележителности. Има добре изградени транспортни връзки с Бордо и Париж. Разполага с отлично оборудвани класни стаи, езикови лаборатории, конферентна и компютърна зала и мултимедиен център. В училището има обособени две секции - European and International sections. От своя страна европейската секция има два раздела - английски и испански. В тях се изучават английски или испански език и история и география, съответно на английски или испански език.

Общежитията на училището предлагат комфортни условия за настаняване на учениците в стаи с 1, 2 или 3 легла със собствен санитарен възел. На спорта се обръща особено внимание. Осигурени са възможности за практикуване на плуване, баскетбол, футбол, ръгби, художествена гимнастика и други. За извънкласните занимания в училището съществуват множество клубове.

Учебни програми

  • French Baccalaureate
  • IGCSE
  • A-Level
  • OIB (Bilingual Diploma)

Изучавани предмети

  • Английски, френски, испански, немски, латински, икономика, математика, история, география, компютърни науки, наука за управлението, физика, химия, философия, мениджмънт, управление на информационни системи, право, маркетинг

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.