Berlin Brandenburg International School е водещо международно училище, вдъхновяващо учениците си към високи постижения и учене през целия живот. В училището се обучават деца на възраст от 15 до 19 години от различни краища на света. Всички те получават възможност да реализират своя уникален потенциал, независимо от техните таланти или интереси.

Училището се намира в Kleinmachnow, в квартал Потсдам-Мителмарк в Бранденбург и има добра връзка с обществения транспорт. Разпределени в пет просторни сгради от червени тухли, класните стаи са модерни, удобни и добре оборудвани и задоволят широк спектър от учебни нужди. Кампусът на BBIS включва съвременни научни лаборатории, напълно мрежови компютърни лаборатории, ателиета по изкуствата и музикални кабинети.

На учениците се дава възможност да открият нещата, които обичат, и да се научат как да ги правят най-добре. Училището балансира академичния процес с широк спектър от извънкласни и общественополезни дейности. Денонощната сигурност и политиката за защита на децата правят училището безопасно във всяко отношение. Общежитието, в което се настаняват учениците се намира на 20 минути от учебните сгради и за него има осигурен училищен транспорт. Стаите , в които се настаняват учениците са единични или двойни със самостоятелни бани. Спортовете, които се предлагат са: плуване, тенис, волейбол, бадминтон, йога, ветроходство, спортни танци и др. Има изградени и множество клубове по интереси - уеб дизайн, кино, изкуства, актьорско майсторство, математика.

Учебни програми

  • IB Middle Years
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език, немски език, френски език, математика, история, география, икономика, физика, химия, биология, музика, изкуство

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com