Schloss Neubeuern Schule е създадено през 1925 г. Това е частно смесено училище, което е независим и признат член на проект на министерство на културата “Мodus 21”, в който членуват елитни и иновативни училища от провинция Бавария. Замъкът, в който е разположено училището, се намира почти на границата с Австрия. Това училище се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия и е известно с това, че в него се възпитават деца от елитните кръгове на държавата.

Учебната програма е много богата и с определена природо-математическа или езикова насоченост. Има сформирани групи по интереси и курсове, в които се изучават допълнително астрономия, фотография, градинарство. Има и архитектурно ателие. Организират се учебни практики в компании на бивши възпитаници на училището.

През 1967 година бивш възпитаник на училището сформира противопожарна група от ученици-доброволци, които се реализират като професионални пожарникари. В училището се организират изложби и музикални прояви, и традиционен шах турнир. За свободното време на учениците има множество предложения за извънкласни дейности – клубове по актьорско майсторство, фотография, рисуване, моделиране, грънчарство, музика, шах, компютри и танци. Учениците могат да практикуват баскетбол, футбол, хокей, катерене, планинско колоездене, тенис, ветроходство и ски.

Училищният кампус е модерен и предлага удобство за бординг учениците, които разполагат с голяма библиотека, стаи за свободното време, малък параклис. Децата се настаняват в отделни крила на замъка в зависимост от възрастта и пола им. По-малките са в стаи с две или три легла, а по-големите - в единични стаи.

Учебни програми

  • Abitur

Изучавани предмети

  • Английски език, латински, френски, испански, информационни технологии, икономика, бизнес науки, театрални науки, религия, музика, изкуство и др. Обучението е компютризирано за всички възрасти.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com