Schloss Neubeuern Schule е създадено през 1925 г. Това е частно смесено училище, което е независим и признат член на проект на министерство на културата “Мodus 21”, в който членуват елитни и иновативни училища от провинция Бавария. Замъкът, в който е разположено училището се намира почти на границата с Австрия. Това училище се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия и е известно с това ,че в него се възпитават деца от елитните кръгове на държавата.

Учебната програма е много богата и с определена природо-математическа или езикова насоченост. Има сформирани групи по интереси и курсове, в които се изучават допълнително астрономия, фотография, градинарство. Има и архитектурно ателие. Организират се учебни практики в компании на бивши възпитаници на училището.

През 1967 година бивш възпитаник на училището сформира противопожарна група от ученици-доброволци, които се реализират като професионални пожарникари.
В училището се организират изложби и музикални прояви, и традиционен шах турнир.
За свободното време за учениците има множество предложения за извънкласни дейности – клубове по актьорско майсторство, фотография, рисуване, моделиране, грънчарство, музика, шах, компютри и танци. Учениците могат да практикуват баскетбол, футбол, хокей, катерене, планинско колоездене, тенис, ветроходство и ски.

Училищният кампус е модерен и предлага удобство за бординг учениците, които разполагат с голяма библиотека , стаи за свободното време, малък параклис.
Децата се настаняват в отделни крила на замъка в зависимост от възрастта и пола им. По-малките са в стаи с две или три легла, а по-големите – в единични стаи.

Учебни програми:

Abitur

Изучавани предмети:

Английски език, латински, френски, испански, информационни технологии, икономика, бизнес науки, театрални науки, религия, музика, изкуство и други.

Обучението е компютъризирано за всички възрасти.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

За повече информация:
тел: 02 988 10 82 
e-mail: sledu@darbi.eu

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com