Schule Schloss Stein е основано през 1948 г. от фамилия Уискот, чиито наследници и до днес управляват частната гимназия. Немската гимназия е със солидна репутация.

Schule Schloss Stein се намира в провинция Бавария, до езерото Кимзе, между градовете Мюнхен и Залцбург. Учебните сгради са разположени в замък на няколко нива сред великолепен парк.

Училището акцентира върху добрата чуждоезикова подготовка, както и на солидните знания с икономическа насоченост. Гордостта на училището са участията му в математически състезания и литературни дискусии. Училището е едно от малките пансионатни училища в Германия, но притежава много солидна репутация на едно от най-добрите. Философията на училището почива на принципите на взаимното признание и уважение. Учениците са насърчавани да развиват своите умения във всички области на социалната комуникация.

Различните крила на замъка предлагат удобно настаняване, библиотека за самоподготовка, 2 компютърни зали, а също така и зали за танци и грънчарство, както и театрална зала. Особено внимание се обръща на балансираното хранене на учениците, както и на спорта и другите извънкласни занимания. Училището предлага повече от 40 извънкласни занимания, свързани със спорт и изкуства.

Стрелба с лък, голф, карате, ръгби, тенис, гмуркане, уроци по езда – това са малка част от възможностите за спорт в училището. Любителите на изкуството имат възможност за занимания по пиано, електрическа китара, барабани, занимания с керамика или стъкло. Настаняването на учениците е в единични или двойни стаи.

Учебни програми

  • Abitur 

Изучавани предмети

  • Немски, математика, история, география, биология, икономика, бизнес и мениджмънт, науки, изкуства, английски, френски, испански, латински и др.

Стипендии

  • Стипендии се дават на индивидуален принцип въз основа на показаните резултати

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com