Schule Schloss Stein е основано през 1948г. от фамилия Уискот, чиито наследници и до днес управляват частната гимназия. Немската гимназия е със солидна репутация.

Schule Schloss Stein се намира в провинция Бавария, до езерото Кимзе, между градовете Мюнхен и Залцбург. Учебните сгради са разположени в замък на няколко нива сред великолепен парк.

Училището определено акцентира върху добрата чуждоезикова подготовка, както и на солидните знания с икономическа насоченост. Гордостта на училището са участията му в математическите състезания и в литературните дискусии. Училището е едно от малките пансионатни училища в Германия, но притежава много солидна репутация на едно от най-добрите.

Философията на училището почива н принципите на взаимното признание и уважение. Учениците са насърчавани да развиват своите социални учения във всички области на социалната комуникация.

Различните крила на замъка предлагат удобно настаняване, библиотека за самоподготовка, 2 компютърни зали, а така също и зали за танци и грънчарство, както и театрална зала.

Особено внимание се обръща на балансираното хранене на учениците, както и на спортните и другите извънкласни занимания. Училището предлага повече от 40 извънкласни занимания по спорт и изкуства.

Стрелба с лък, голф, карате, ръгби, тенис, гмуркане, уроци по езда – това е малка част от възможностите за спорт в училището. Любителите на изкуството и мозайката имат възможност за занимания по пиано, електрическа китара, барабани, занимания с керамика или стъкло.
Настаняването на учениците е в единични или двойни стаи.

Учебни програми:

Abitur 

Изучавани предмети:

Немски, математика, история, география, биология, икономика, бизнес и мениджмънт науки, изкуства, английски, френски, испански, латински и др.

Стипендии:

Стипендии се дават на индивидуален принцип въз основа на показаните резултати.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com