Schule Schloss Salem е немско бординг училище, основано в началото на 20 век от последния райхсканцлер на Германия - Макс фон Баден и педагогът и политик - Курт Хан. Курт Хан е автор на множество образователни принципи, както и на методи за възпитание, които се спазват и в съвремието.

Училището има акредитация от провинция Баден Вюртенберг, а също така е член и на голямото семейство на IB училищата. Членува и в асоциацията на немските училища Landerziehungsheime. Обучението на учениците се провежда в малки класове, а с децата работят висококвалифицирани преподаватели.

В училището се предлагат програми с преподаване на немски или английски език. Учебните часове са от понеделник до събота включително. Учениците, избрали да завършат с немската диплома за средно образование Abitur, са изправени да се сблъскват с много предизвикателства. Оценките от последните две години се вземат предвид при оформяне на крайната оценка от зрелостния изпит. Учениците, избрали международната програмата IB, изучават 6 групи предмети.

Училището разполага с три модерни кампуса, разположени в три замъка – Schloss Salem, Schloss Spetzgart und Campus Härlen. Модерната библиотека, музикалните зали, залите по изкуства, лабораториите – всичко това е на разположение на учениците. Множество клубове за свободно време ангажират момчетата и момичетата – музика, изкуство, модел на обединените нации и други. На разположение е отлична спортна база. Там може да се практикува волейбол, футбол, баскетбол, плуване, тенис, голф, гребане, ветроходство и алпинизъм. Учениците живеят в пансиона, отделен за момичета и за момчета. По-малките са в стаи с до 4 легла, а по-големите в двойни стаи.

Учебни програми

  • IB
  • Abitur 

Изучавани предмети

  • Немски, английски, математика, латински, история, социология, изкуство, музика, етика и религиозни науки, химия, физика, биология, философия, астрономия, информационни технологии, икономика, испански, френски, театър и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com