Schule Schloss Salem е немско пансионатно училище, основано в началото на 20 век от последния райхсканцлер на Германия Макс фон Баден и педагогът и политик Курт Хан. Курт Хан е автор на множество образователни принципи, както и на методи за възпитание, които се спазват и в съвремието.

Училището има акредитация на провинция Баден Вюртенберг, а също така е член на голямото семейство на IB училищата . Членува и в асоциацията на немските училища Landerziehunggsheime. Обучението на учениците се провежда в малки класове, а с децата работят висококвалифицирани преподаватели.

В училището се предлагат програми с преподаване на немски или на английски език. Учебните часове са от понеделник до събота включително. Учениците избрали да завършат с немската диплома за средно образование Abitur са изправени да се сблъскват с много предизвикателства. Оценките от последните две години се взимат предвид при оформяне на крайната оценка от зрелостния изпит. Учениците, избрали международната програмата IB, изучават 6 групи предмети.

Училището разполага с три модерни кампуса, разположени в три замъка – Хоенфелс, Сяалем и Шпецгард. Модерната библиотека, музикалните зали, залите по изкуства, лабораториите – всичко това е на разположение на учениците. Множество клубове за свободното време ангажират момчетата и момичетата – музика, изкуство, модел на обединените нации и други.
На разположение е отлична спортна база. Там може да се практикува волейбол, футбол, баскетбол, плуване, тенис, голф, гребане, ветроходство и алпинизъм.
Учениците живеят в пансиона, отделен за момичета и за момчета. По-малките са в стаи с до 4 легла, а по-големите в двойни стаи.

Учебни програми:

IB
Abitur 

Изучавани предмети:

Немски, английски, математика, латински, история, социология, изкуство, музика, етика и религиозни науки, химия, физика, биология, философия, астрономия, информационни технологии, икономика, испански, френски, театър и други.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com