St. George’s International School е международно пансионатно училище по английската образователна система. Основано е през 1985 година и е разположено в един от големите градове на Германия – Кьолн, в провинция Северен Рейн - Вестфалия.

Мисията на училището е чрез партньорство с родителите и учениците и с помощта на учителите да се изгради среда, където учениците да се развиват социално и академичнo, като развиват силно чувство за принадлежност към училището. St. George’s International School създава една вдъхновяваща среда за развитие на индивидуалните таланти и индивидуални интереси на всеки ученик.
Девиза на училището е: „Ние учим как да се учи, показвайки удоволствието от ученето”

Образователната институция има стабилната основа на английската образователна система, въвеждайки ги в околната среда, в която живеят. При завършването, в последните две години учениците могат да избират сред втората степен на английската система за средно образование – програмата A Level или международната програма – IB. И двете дипломи са международно признати и служат за прием в по-горната степен на образование. Преподаването в училището е на английски език.

Прекрасната материална база на училището дава възможност за множество извънкласни дейности. Музиката, актьорското майсторство и изкуството са добре застъпени в програмата. Различните творчески проекти дават възможност на учениците да разгърнат творческия си потенциал. Учениците могат да спортуват хокей, бадминтон, футбол, лека атлетика, ръгби, крикет и много други спортове.
Децата живеят в уютната обстановка на общежитието на училището.

Учебни програми:

IGCSE; A Level; IB

Изучавани предмети:

Биология, химия, икономика, английски, английска литература, немски, немска литература, география, история, математика, музика, физика, испански, визуални изкуства и други.

 

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com