Повече от 40 години Sotogrande International School осигурява образователна среда, която вдъхновява всички негови ученици. В него се обучават повече от 700 деца от над 40 националности., на възраст от 11 до 18 години. Училището се намира на 30 минути от Марбея, в една от най-богатите исторически области на Испания - Андалусия.

Учениците се насърчават да мислят независимо и критично, възползвайки се от възможностите да бъдат най-добрите, които могат да бъдат, и поемайки лична отговорност за създаването на по-мирен, приобщаващ и устойчив свят. Целта на училището е да създаде изключителни образователни преживявания за всички ученици, като им предостави възможности да изследват своите дарби и таланти. Учебната програма отразява това. Уроците често се провеждат навън, за да могат децата да се възползват максимално от красивото време и околностите.

Условията за настаняване са отлични. Модерното общежитие предлага двойни стаи, открит плувен басейн, спортни игрища, богата библиотека и парк. Учениците могат да практикуват различни спортове - плуване, подводно гмуркане, баскетбол, футбол, голф, тенис и др. За развитие на другите таланти са изградени клубове по интереси - театър, творческо писане, журналистика.

Учебни програми

  • IB

Изучавани предмети

  • Английски, испански и руски език и литература, френски език, немски език, математика, химия, физика, биология, история, география, икономика, драма, музика, филмови науки, визуални изкуства, дигитален дизайн, компютърни науки, физическо и здравно образование

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com