Caxton College е училище, предлагащо всички степени на английското средно образование във Валенсия, Испания. „ Научете два езика, открийте две култури” – това е мотото на училището. То се счита за едно от най-добрите училища в Испания и в него кандидатстват деца от различни краища на света.

Сградите на училището са проектирани от група архитекти специално, за да отговарят на неговите нужди. Тук учениците могат да се възползват от най-добрите и разнообразни учебни помещения: компютърни и научни лаборатории, класни стаи за изкуство,по готварство и музика, за аудиовизуално и мултимедийно обучение, голяма библиотека и театър, всички оборудвани с последна техника, идеални за съвременните методики на преподаване.

В училището работят като преподаватели 80% англичани и 20% испанци. Целта е да изградят у учениците собствено мнение, да ги научат да взимат собствени решения в различни ситуации, да ги научат как да учат. От много години в училището се използва нова, експериментална методика, фокусирана върху събуждане на желанието в учениците да учат.

Училището има отделен сектор, отговарят за извъкласните дейности. Работят множество клубове, в които учениците взимат участие - изкуство, рисуване, скулптура, балет, готварство, пеене, джудо, компютри, пиано и много други.
Caxton College е разположен на 40 000 кв.м. площ, на които са разгърнати много спортни съоръжения –плувен басейн, спортен павилион, площадки, басейн, тенис кортове, мини игрище за голф и др. съоръжения, всичко, необходимо за стимулиране на физическото развитието на учениците.

Настаняването е във внимателно подбрани испански семейства. Училищен автобус сутрин вози децата до училище, а след часовете ги връща в семействата. Животът в приемните семейства дава възможност на учениците да опознаят испанския начин на живот и да практикуват испански език възможно най-добре.

Учебни програми:

IGCSE
A Level
Подготовка за Selectividat
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Английски език, английска литература, немски език, испански език, география, история, математика, бизнес науки, изкуство и дизайн, история, география, физика, химия, биология и други.


Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com